Home Erik (alt) Tetra Works for sjørretfiske vårt ? 48mm gjengen.

Tetra Works for sjørretfiske vårt ? 48mm gjengen.

0
Tetra Works for sjørretfiske vårt ? 48mm gjengen.

Når fiske går over til å bli en smygejakt da kan lette små wobblere være tingen. Finnessfiske kalles det nedover i Europa. Et fiske. Sjøørretfiske er ofte mye mer å smyge og unngå og eksponere seg en det kanskje mange gjør. De kan gå veldig nære land på denne tiden av året og da er det dumt å vasse uti og eventuelt skremme næreland svømmende fisk. Da kan Tetra Works være et agn arsenal man bør teste ut.

Kjører man braid på rundt 0,10-0,12 med en FC fortom på rundt 0,26 minimum 60cm lang.
Kjører man ei stang som takler lett vekt og ei snelle med bred spole (ikke dyp) så kommer man mer en langt nok. Det er noe spennende når fiske blir litt likere jakt. Under jakt vil man ikke «synes» på sjøørret jakt så gjelder mye av det samme.  vannkvaliteten på denne tiden av året er ofte ekstremt klart. Jo kaldere det det blir i vannet jo klarer blir det som regel.

Klikk på bilde for å se flere farger.

Den er lett med sine 2,5 gram. Men den er nesten 5cm lang. Yurapen er en tøff liten sak som i mine øyne bør passe perfekt til sjøørret fiske. Klart med et så lett bete så er det ikke for å stå på et svaberg å kaste ut. Her er det mer grunne viker. Grunne platåer der sjøørreten er inne på og jakter. Den flyter men som dere som er videoen dykker den relativt langt ned og man kan holde den der hvis man ønsker det. Jeg vil teste ut med bitte litt blytråd for å få den til å ligge litt dypere i vannfilmen, og dykke litt lengre ned. Og man får jo også litt mer vekt og kaste.  Når solen varmer opp små grunne mudderviker så vil denne komme til sin rett. Viker man nesten må smyge seg innpå. Der ikke alt for lange kast er et måste.

The small head shaking action will draw out a bite!

A light short twitching of the rod will allow the lure to perform a small headshake action for your exciting top water game. For targets that are a little shy, you can twitch and jerk the rod a little stronger for the lure to dive down and then flutter up to the surface.

Anglers can enjoy this micro top water game for various targets around the world.

 

Klikk på bilder for å se flere farger.

Samme lengde som Yurapen, men noe tyngere med sine 4,3 gram.
Den wobbler og ruller godt til å være så «liten» og et knallfint bete og twitch med. Da danser den fint i vannet.  Heavy synk kaller de den, men det er null problem å fiske grunt, men du har også muligheten til å komme deg ned i eventuelle renner og fiske av kanter.

This is the heavy sinking model for anglers to reach that hot spot

The Toto 48 heavy sinking model is an updated model based on the Toto 48S with added castability and water grabbing ability. It is not simply added with weight, but the angle and shape of the lip has also been changed to help grab the water better.

It is not only great for the day-game with a faster retrieval, but also able to grab the intricate currents during slow retrieve for the night-game. The lure will mesmerize your targets through a sharp action produced through the anglers magical rod work!

TECHNICAL DETAILS

SIMPLE RETRIEVAL AND FALL

Loaded with a tungsten spherical weight, it will assist anglers as a search bait with its outstanding casting ability and sinking speed. You can simply retrieve the lure for searching a vast area and utilize the stop and fall technique for specific hot-spots. The rolling action with the tail section lowered is just like a struggling bait-fish, flicking the switch on those hungry predators.

REPETITIVE TWITCHING

Repetitive twitching is a vital technique to target small jacks and other small species during the day-game. With the angles rod work, the lure will stage a flashing side-to-side action. The heavier body settings will assist anglers when fishing from higher grounds, reducing the likelihood of the lure jumping out of the water, increasing that chance for a bite.

SLACK-JERK

This is the panic action when the bait-fish are in pursuit by fish eaters. By maintaining line-slack while jerking the rod, the lure will stage an unpredictable darting action flicking that switch on your target species. The sudden action of the rod will create an escaping type action while the line slack will give the target a moment to take that bite.

 

Klikk på bilde får å se flere farger.

Igjen snakker vi 4,8cm, og vekten på denne er på 4,5gram. Den tyngste av disse tre.
Den er noe mer suspending en Toto48HS selv om den er tyngre. Men det ligger nok noe vekt i den noe større wobblerskjeen. Den er en noe mer crayze gange en Toto når man twitch eller småjerker som noen kaller det.

 

This is a sinking shad type lure to trace your optimal range.

The main fields for the light game tends to be in local ports and estuaries, which generally have high fishing grounds from the break water and tetrapods. The TOTO developmental concept for the SHAD 48s was to appropriately trace a specific range right up to the end.

This sinking type lure with the long lip design will enable anglers to maintain their target range easier. Furthermore, it is an ideal entry model for novice anglers with the increased drag against the lip.

 

4,8cm og hele 6,3g gjør at denne kaster du til h****** hvis du ønsker. En liten råtttass for sjøørret. Bare å teste den så ser man fort hvor lang det går med rett utstyr.
Herlig liten jerkbait som er utrolig artig  fiske med. Bør testes.

 

Klikk på bilde for å se farger.

A sinking pencil with superior carrying distance

The Yurameki is a heavyweight sinking pen

cil with amazing casting capabilities. The 48mm, 6.3g body makes it a great search bait castable into a strong wind, or over long distances while searching an extensive area.

The lure’s heavy weight gives it great carrying distance and reduces the ‘floating up’ tendency which is a demerit of many sinking pencils. This lure will allow the angler to search at various depths. With slow retrieval, it swims with a tail wobbling action, captivating not only small targets like the Black Rockfish, but also the timid seabass.

 

Mange tror nok denne er en topwater med en slik front, men nei da dette er en slow sink liten jerkbait. 4,8 cm og 2,3g. Den er noe å vurdere når man går å jakter sjøøretten i de grunne vikene. Kan fiskes sakte hvis det er behov for dette. Noe som kan være lurt under veldig kaldt vann. Den vinker fint ved rein innsveiving i tillegg så funker den som fy å småjerke/twitch med.

This will be your final trump card in high-pressure conditions. The super natural action will prompt an instinctive bite.

Anglers can control the lure to induce a bite with different action patterns. It will perform an ever so subtle natural rolling action with a slow retrieve while adding a snake-like tail swaying action to the roll by increasing the retrieval speed.

By employing a magnet assisted moving weight system, we have realized great casting distance.  The form of the lip grips the water allowing for easier use for even beginner anglers. This will be your secret weapon for areas with many other anglers around you.

 

En del av produktene er å finne på Jakti jessheim.

 

Her er det en tur jeg bruker en av de små fra Tetra Works. Dette er fra våren i år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here