Home Erik (alt) Ørretfiske på Mjøsa metode spinn. Høsten 2019

Ørretfiske på Mjøsa metode spinn. Høsten 2019

0
Ørretfiske på Mjøsa metode spinn. Høsten 2019

Når drømmen blir til virkelighet. Tanken på å så spinnfiske ørret i våre store vann som Mjøsa og Storsjøen har ligget å gnagd i hode noe år. I vår så ble det en realitet.

Det hele begynte på Storsjøen som ligger i Rendalen i våres. 18. april var vi på plass.

Så var vi ute på Mjøsa på en scooter. Jeg og Kristin 1. mai. Der fikk vi vår første fisk på spinn i Mjøsa.

Så smalt det virkelig 6. mai med en tur vi aldri kommer til å glemme. Med en på 5blank, en på 5,3kg og 3 til så ble det rett og slett helt vilt.  Denne filmen har blitt sett 3500 ganger og har nok vært til inspirasjon for andre. For det er flere en meg som har gått med en spinnfiske tanke etter Mjøsørreten.

 

Nå er ikke spinnfiske etter ørret noe nytt, det er tatt ørret oppigjennom fra land og sikkert båt i både Mjøsa og Storsjøen. Men får vår del er dette et helt nytt fiske vi har testet ut ordentlig i år. For oss spinnfiskere så er det nok vinter,vår og høst som er tingen. Da går ørreten høyt og er litt lettere å komme i kontakt med. På sommeren er den nok noe mer sprett og kan fort dra seg litt dypere ihvertfall så lenge det er lyst. På sommeren så virker det som det er natta som er tingen.

HØSTEN 2019

Denne høsten har vi vært ute å teste litt, ofte kombinert med abborfiske.  Det har gitt helt ok fangster.  Det som er sprøtt, er antall spinnfiskebåter, på en del plasser kan man se opp til flere samtidig. Jeg synes at det er helt fantastisk, at det vokser frem en «ny» måte å fiske ørret på i våre større vann.  Får min del så er det abborfiske på høsten de siste årene som har gitt meg en indikasjon på hvor det bør være mulig å komme på talefot med Mjøsørreten. Den har en lei tendens til å vake. Til tider kan det vake veldig mye. Det er et sikkert tegn på at det er fisk i område.  Matheus, Julian, Eirik og Kristin har vært med meg på disse turen og alle har de fått fisk, mens jeg jeg har ikke fått en eneste en. Nå skulle man kanskje tro at det svei litt i sjela men nei det har det ikke gjort. Gleden av at vi har lykkes med det vi har hatt i hode har vært de desidert viktigste, og det har helt overskygget mitt svake fiske.

Disse fisken har blitt tatt i løpet av den siste måneden (alle slippet ut igjen).

Mathues med en undermålet  tatt på en Rozante77SP i fargen Mat OB (fegis som det kalles hos oss)

Svart rygg, sølv side med orange buk.

 

De tre første fiskene ble tatt samme dag.

 

Denne tok Julian på en Rapala shadow rap deep.

Fargen avviker. jeg dessverre ikke husker korrekt farge.

Julian har fikk denne lekre ørreten på 3,2 kg. Den ble tatt på en Realis Jerkbait 10SP

Half Mirror Ayu

På neste tur ble det også tre.

Kristin fikk denne på en Rozante77

Litt usikker på fargen her også.

Eirik klinte til med en skikkelig brun villfisk med skikkelig krok. Denne veide over 2kg.

Den tok også en realis jerkbait 10SP

Half Mirror Ayu

 

Denne ble også tatt på en Realis Jerkbait 10SP i fargen. Tatt samme dag som den over.

Half Mirror Ayu

Det er ingen tvil om at jerkbait har vært det hete for vår del. Naturlig nok har vi brukt mye tid på DUO, men Rapal har uten tvil gode jerkbait til dette fiske.  Men må ikke langt ned. Fra overflate og tre meter ned så er du innen for sonen du bør fiske i. Fiske i normalt tempo. Se etter vak. Der de ses er det fisk. Nå virker det som fisken ikke flytter seg alt for mye, så der du har sett vak vil det være fisk selv uten vak. Men at de flytter seg noe er det ingen tvil om. Så selv om det har vært stille i en periode gi ikke opp. Plutselig smeller det.

Erik Andre Engelstad og Ole M. Ekeberg har vært til inspirasjon denne høsten, de har virkelig levert, og ikke minst skapt et lite høsteventyr med et nytt trollingbete. Ole M. var vel den første til å våge å teste ut Spinn 80. Han lånte ut noen til Erik under høstdreggen og den vant Erik rett og slett hehehe. Ta tok det fyr på trolling siden for å si det slik.

REALISSPINBAIT80

Men de har også fått bra med fisk på Topwater. Det er jo manges våte drøm å få store ørreter på tørrflue, Her snakker vi ørret på nesten 3 kg tatt i overflata. Helt rått i mine øyne.

Topwater bete som de har fått fisk på.

REALIS PENCIL 65

 

 

Høsten har vært helt magisk i mine øyne. Spinnfiske i Mjøsa ser ut til å ha blitt en ny metode flere og flere vil teste ut. Det jeg håper er at alle viser måtehold og slipper ut mer en de tar med hjem. En mat fisk er selvfølgelig løv å ta med. La oss bli en ressurs for Mjøsa og ikke en belastning. Det snakket om en mild vinter, blir det slik er det masse spinnfiske tid igjen.  Og 15. nov. åpner Storsjøen så da kan man teste ut fiske der igjen, hvis det ikke er is.

§ 8.Minstemål

All ørret fanget i Mjøsa av mindre lengde enn 50 cm, målt fra snutespiss til ytterste haleflik, skal straks levende eller død, settes ut igjen.

Forskrift om fiske i Mjøsa med ifallende elver og bekker i Akershus, Hedmark og Oppland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here