Plutselig tok det fyr på messenger. Vinner av Høstdreggen på Mjøsa overrasket med betesvalget.

Morning Dawn

 

Nok en gang var det imponerende fisking av Team Engelstad skriver Team Falk på sin facebookside. 
og det som er så utrolig gøy og uventet er jo hva de har fisket med.
Her er apporten fra Team Engelstad 

«I går morges var var det tid for høstdreggen i Hamar Fiskerforening, klokka var satt på 05.15 så man hadde god tid til å våkne og få i seg frokost før man kjørte til påmelding mellom sju og åtte på Hamar brygge.
Men først litt kort om torsdag og fredagen.

Gikk veien i dag på høstdreggen til hamar fiskerforening takket være duo realis spinbait!

Både torsdag og fredag ble brukt til å teste litt forskjellige områder sammen med fattern, Torsdag gikk turen sørover til strekket mellom Gjøvika og Refsalvika i regn og fire grader. Der ble det et par ørret på ca 50 cm og åtte mindre, de tok på alt mulig rart som agnfisk, tomic, velho og apex i diverse farger, så det var ikke lett å bli klok på om det var noe spesifikt ørreten ville ha. Samtidig fisket kompis Ole M. Ekeberg Vest for Hamar med noen nyanskaffede Duo Realis Spinbait, det kom meldinger og bilder av flere bedre fisker over 50 cm og bete virka å fiske riktig så bra! Kanskje der man skulle vært den dagen?
Fredag falt valget på vestsiden av Nes sundet og strekket opp mot Hagelund. Mye fisk på ekkoloddet i sundet, langt mindre og spredt opp mot Hagelund. Fikk opp mot ti ørret iløpet av dagen men ingen riktig store nok, mista en bedre fisk og hadde etter noe som kunne være noe større. Satt igjen med litt det samme inntrykket som forrige dagen, fisken tok på litt varierende beten men et par Velho fiska noe bedre enn det andre vi prøvde.

Når Lørdagen og høstdreggen kom var man i hvert fall sikker på hvor man skulle starte, Mjøsa utenfor Hamar vest. Hadde ikke Ole fisket der Torsdag hadde det nok blitt test fisket der, siden han fisket der Torsdag falt valget på andre plasser Torsdag og Fredag som nevnt for å se om de kunne levere. Kvelden før hadde jeg tatt turen innom Ole for å låne noen Duo Realis Spinbait som han hadde fisket godt med på torsdagen utfor Hamar vest, disse skulle vise seg gull verdt gjennom dagen mer om dette lengre ned.
Starten for konkurransen går klokken 08.00, minstemål er 52 cm. Duo Realis Spinbait, agnfisk og Velho blir putta i vannet og den første drøye timen er ganske stille før det skjer noe. Plutselig går ei snelle på taket der det sitter en Duo Realis Spinbait, den går rett i været og drar ut litt sene, man skjønner raskt at det er en litt større fisk. Bruker noen minutter på å få fisken inn mot båten og i det vi passerer Team Falken på nært hold går fisken rett opp i været 5 meter bak båten, veksler noen ord med med Arild før vi får håvet fisken. Vel oppe i båten ligger nå en fisk på 73 cm og 3810 gram, en knallstart på dagen og første fisk på Duo Realis Spinbait er et faktum! Jubelen slippes løs! Nå er vi med på lista i konkurransen i hvert fall, og et godt tilskudd til totalvekten for sammenlagtseier i vår og høst dreggen. Etter første fisken blir det en telefon til Ole som ligger å spinnfisker noe lengre inn mot vannverket for å melde om at vi har tatt en bra fisk på Realis Spinbait, fattern og jeg blir tilbydd å låne enda noen flere Realis Spinbait og får overlevert et par til så vi kan kjøre fult oppsett med de. Dette skal vise seg effektivt, på noen områder plukker vi greit med fisk og får en til telle-fisk på 52 cm i 10-11 tiden. Rundt klokka 12 blir det enda en telle-fisk på 55 cm før det dør skikkelig ut, det går på ei gjedde og en liten ørret mellom 12 og 16… Men så skjer det plutselig litt når vi tar turen over til Grefsheimberget de siste minuttene av konkurransen, det blir et dobbelthugg med en siste telle-fisk på 52 cm. Vi kjører innover til innveiing som er mellom 16 og 17 når klokken bikker 16.35, vell inne skjønner man fort at dagen har vært treg for de aller fleste. Noe jeg også skjønte ut fra noen telefonsamtaler med Arild når vi fisket. Kun 7 av 46 båter får tellende fisk i konkurransen.
Totalt får vi veid inn fire telle-fisk på henholdsvis 52, 52, 55 og 73 cm, totalt gir de en vekt på 7520 gram. Det skal vise seg at dette holder til å gjøre rent bord! Vi vinner ALT, dreggemester med størst ørret på 3810 gram, total sammenlagt seier med 7520 gram og sammenlagtseier i vår og høstdreggen med 18450 gram! For andre gang på tre år klarer vi sammenlagtseier for begge konkurranser og det er første gang vi får dreggemester pokal. Helt magisk at Mjøsa leverer sånn akkurat under denne konkurransen. Har liksom ikke helt fått til fisket under andre konkurranser på Mjøsa, men Vår og Høst dreggen de siste tre åra har gått over all forventning kan man trygt si!

TAKK MJØSA!
Takk til arrangementskomiteen, sponsorer og alle andre som var med i konkurransen.
Og sist men ikke minst en stor takk til Ole M. Ekeberg for lånet av beten som gjorde at vi gikk helt til topps!

Og for de som måtte være interessert i vinner bete Duo Realis Spinbait, det kommer til Norge om kort tid! «

 

 

 

Nå jobbes det hektisk med å få disse inn i løpet av 14 dager.
Etter å ha snakket litt med erfarne trollere så har vi kommet frem til disse 7 fargene i 8cm.

 

Jeg må ærlig innrømme at denne så jeg ikke komme. At spinbait skulle bli en het potet for trollingfiske på Mjøsa. Dette er nok for flere en meg ikke et typisk trollingbete. Men det de mener er at formen på de passer perfekt til betesfisken. Denvon har også en form for propell, selv om den i utgangspunktet har en annen funksjon.  Jeg må si det er tøft gjort å våge å teste nye ting så tett oppunder en konkurranse og under selve konkurransen.
En stor takk til Nils Petter og Erik som våget og vant. Og en stor takk til Ole som våget å teste noe helt nytt. Og ikke minst takk for at dere deler med dere.

 

Spinbait ser utrolig kjedelig ut i gangen ved første øyekast. Men ser man den i slow motion så ser man en body roll som nok er med på å skape fiskes interesse. Helt hvordan propellen slår ut er jeg mer usikker på. Men lyd og små små vibrasjoner skaper de nok.

 

May&Fred kommer til å ta inn så dere må kontakte de etter hvert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here