Må rett og slett testes ut. Rough Trail Aomasa

14,8cm 38g og flyt.

18,8cm 100g og slow sink

Får noen forespørsler på topwater for seifisk. Et område vi er rimelig blanke på.
Da må man teste ut ting.  Nå står Rough Trail Aomasa for tur.
Den kommer i fire modeller. 14,8 synk og flyt. 18,8 cm i slow sink og flyt.
Vekt fra 100g og ned til 38g.  Under seifisk så er det kroker kroker og kroker som gjelder. Selvfølgelig må selve bete tåle kampen, men å ha solide kroker er alfa omega. Nå er det jo relativt heftig fiske som vi kan se på snuttene så bete skal nok tåle det. Vi har valgt å ta inn 14,8 flyt og 18,8 slow sink.

Så slår det meg etter å ha studert disse snuttene at dette kan kanskje passe andre arter også. Gjedde er en av de. Måten de kan fiskes på er jo mange og det er ting på disse filmene som gir meg en indre tro på gjedda. Subwalk, et bete som går rett under overflaten og er oppe og vaker til tider kan være riktig medisin til tider.  Det må jo bare prøves. Kan se ut som flyt modellen også gjør en dive før den flyter  opp igjen.
Når det gjelder asp, så er jo også det en art som fort tar ting som plasker og skvetter i overflaten.  Makrell er en annen art som fort tar subwalker. Men mulig bete i seg selv er for stort. Det som også er avgjørende er hvordan de beveger seg i noe saktere hastigheter.
I utgangspunktet så er vel dette et bete for de mer sydlige strøk, men jeg kan ikke la den ligge urørt.

Må si jeg gleder meg å få disse inn for testfiske. Det er noe annet en jeg har vært borti i min fisketid.

 

Flyt modellen

 

Mulig man er litt i overkant optimist når man tror dette kan passe til noe av vårt fiske.
Men prøver man ikke så får man ikke noe svar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here