Det er så man blir målløs. Spinnfiske ørret på Mjøsa. (video fra turen)

Skrevet av Erik A. Engelstad.

Fy feite for en dag på Mjøsa, åtte ørret innom båten på spinnfiske, og av de bare en under 50 cm! Dagen starter med at kompis Ole M. Ekeberg rigger en Duo Realis Pencil 65 på stanga si, er ikke mange kastene han tar før det hugger etter, han står og snakker med meg og får ikke gjort noe ordentlig tilslag. Det går toppen 10 minutter før det smeller til igjen på samme beten, men noe er litt rart… Ole har sett litt på skjøteknuter mellom fluorocarbon og multifilament for så å valgt seg ut alberto knot som han synes virka ok, ganske nett og fin synes jeg også. Men det skal vise seg at ørreten stikker av med et stk Pencil 65 og Ole står igjen med en knute som har glidd opp, tilbake til dobbel uni knute! Selv starter jeg å fiske litt med en Realis Shad 59MR, men det varer ikke lenge. Ørreten jager i flata så jeg skifter fort over til Pencil 65, det tar ikke så alt for lang tid før den første ørreten sitter. Den går minst 8-9 ganger i lufta med en gang og er helt vill, etter en bra fight og et siste hopp ligger den i håven, en feit, blank og flott mjøsørret på rundt 1,8 kilo vil jeg anslå. Dagens første fisk i båten men det skal ikke bli den siste. Utover dagen smeller det på jevnt og trutt på hver vår stang. Rundt klokken 11 får jeg turens minste ørret på ca 45 cm den også på topwater bete fra Duo. Må si det er helt rått å se ørreten ta topwater beten, skikkelig adrenalinrush får jeg av det! Og det skal skje to ganger at jeg blir litt skjelven i bena, først barker det på en smellfeit ørret på 2,7 kilo på Duo Realis Pencil 65. Gir en herlig kamp og det blir både video og bilder, dessverre har ørreten svelga i seg hele bete og blør kraftig fra gjellene så den blir med som mat. I mellomtiden har Erik Walmann med tre andre i båten lurt seg utpå, vi møtes for å hilse på hverandre og vi får overrakt noen beten for å teste ut. Jeg setter straks på en helt ny Duo Realis Jerkbait 85SP, fiske har dabbet litt av utover dagen men det er fortsatt litt aktivitet i flata. Brått er det fisk oppe innen kastelengde og et stk 85SP blir sendt av gårde i retning der det skjer og lander bare et par meter fra fisken som jager. Jeg sveiver toppen fire meter før det smeller til og skjønner straks det er en bedre fisk. Den er tung og har noen skikkelige utras, tar nok bortimot 20-30 meter sene på det lengste utraset, etter en stri fight ligger en flott ørret på 2,8 kilo i håven og dagens største fisk er et faktum. Den får friheten tilbake etter et par bilder og er et verdig punktum for dagen min.

Alle de fire Ole fikk var sånn cirka 50-55 cm
Vi ender på fire ørret hver innom båten og er storfornøyde med det. Med 2,8 og 2,7 kilo på topp 
Ikke rart man er glad i Mjøsa vår! 

Anbefaler folk å sjekke ut Duo beten av ymse slag, de har sykt mye forskjellige beten til alt mulig fiske, samt et bra og pent fargeutvalg som tydelig vis fisker godt! Godsaker fra Duo finner du hos May&Fred’s fiske/fritid , Bedrefiskeutstyr , Nordiskfiskeutstyr og Jaktia Jessheim

 

 

 

 

Erik Walmann

Jeg bøjer meg i støvet. Det er helt rått hva dere får til Ola og Erik. Vi har jo vært så heldig å ligge ikke så langt fra dere og vi har kost oss med gledeshyll og latter fra dere. Det er fiskeglede til tusen. Må igjen berømme dere for det å våge å teste noe nytt.
Det var en glede og hilse på dere i dag.
Og gratttisss med en rå dag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here