Home Artikkel abbor Companion en ny stangserie fra Darts. Companion Spinn ML (medium Light) 2,18 (7`3″) X-fast

Companion en ny stangserie fra Darts. Companion Spinn ML (medium Light) 2,18 (7`3″) X-fast

0
Companion en ny stangserie fra Darts. Companion Spinn ML (medium Light) 2,18 (7`3″) X-fast

Man blir aldri lei stenger. Det er alltid spennende når man får noe helt nytt i hendene. Man kjenner og føler, men kjenner på ryggen, man kjenner på tuppen, man kjenner på snellefaste, man kjenner på lengden på bakhåndtaket.

Min gode partner Darts har kommet med en ny serie

Nå har jeg kun fått testet to stenger live. De som under her, er fetet ut.

Lett spinnfiske
Companion Spinn ML (medium Light) 2,18 (7`3″) Vekt på stanga 124g kastevekt 5-21g
Companion Spinn MH (medium Heavy 2,32 (7`9″) Vekta på stanga 140g kastevekt 7-30g
Companion Casting ML (medium Light) 2,18 (7`3″) Vekt på Stanga 128g kastevekt 5-21g

Tyngre spinnfiske
Companion Spinn Heavy 2,48 (8`3″) Vekt på stang 186g kastevekt -90g
Companion Casting X-Heavy 2,48 (8`3″) Vekt på stang 205g kastevekt -140g

Companion Spinn ML (medium Light) 2,18 (7`3″) Vekt på stanga 124g kastevekt 5-21g

Bruke jeg under fisket på Mjøsa i helgen.  Konklusjon : Jeg har spurt Darts om å få sette Pikewallis logo på de. Nå har jeg opp igjennom kjent på mye stenger fra mange forskjellige merker. Det første jeg kan si er at det ikke er noe fasit på Power og action. Det vil si at Medium Light hos et merke kan være Medium hos et annet. X-fast action kan være Fast osv osv . Klart helt ville avvik er det ikke men jeg anbefaler når man kjøper seg ei stang å dra å kjenne på de.
Når det gjelder Companion Spinn ML så er den først og fremst helt utrolig lett. Med sine 124g så blir man ikke sliten av å fiske med den.  Darts skriver et agnet skyter i veg som om den ble skutt ut fra en katapult, og det kan jeg bekrefte.  De har brukt stangringer som ligger nære klinka noe som gir fiskeren følelsen av å kjenne det minste hugg på agnet.
Lett, rask og utrolig følsom og ryggen kommer når man ønsker det. Ser man litt på filmen så kroker jeg mer fisk raskere en Julian som brukte et annet merke. Lengden på bakhåndtaket er litt lengre en mye av de Amerikanske bass stengene, noe som passer denne stangen perfekt. Det er ikke så langt så det henger seg opp i jakkermer eller andre ting men lang nok til å gi god støtte ved å legge den på underarmen ved trilling av litt større fisk. Snellefeste er fra Fuji og det er med en soft touch som gir et godt grep. Ikke noe klumpete snellesete. Less is more.  Jeg brukte den til  div. fiske i helgen og jeg synes den leverte bra på alle områder.  For de som er eksperter på dropshot så vil nok andre stenger fungere bedre men til jiggfiske og lett jerkbait fiske er den en maskin.  Jeg ble veldig positivt overrasket over hva Darts har fått frem, rett og slett ei stang jeg er villig til å sette vår egen Pikewallis logo på.  Vil være tilgjengelig til våren 2020.

Mange skriver side opp og side ned om stenger og veldig teknisk. For mange så blir det rett og slett for mye å fordøye. Min anbefaling er å kjenne på sakene selv. Se litt på hva du eventuelt har fra før som du liker så du kan sammenligne litt. For de som skal ut å kjøpe seg en stang for første gang ville jeg anbefale Medium Light/Medium og fast eller x-fast.
Det er veldig gode allround stenger som du kan bruke til veldig mye.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here