Spearhead Ryuki , hvordan skal man fiske denne wobbleren.

 

Det er for mange en ny wobbler i Norge denne Spearheadryuki i fra Duo.
Det er ca 20 modeller i familien Ryuki. Fra 3,8 cm og opp til 11cm. Egne saltvannsmodeller, flyt, suspending, og synk. Og et fargearsenal som ikke ligner sidestykke. Det er utrolig mange utover standardfargene. Det er mange land som lager sine helt egne farger.
En trend jeg selv har slengt meg på.  Foreløpig blir det 1 ny norsk variant i størrelse 70S

Hva er det så med denne Spearheaden.  Det segment som stikker seg mest frem er synk.
Spearheadryuki synk som kommer i 3,8cm, 4,5 cm, 5cm, 6cm, 7cm, 8cm,9,5cm og 11cm.
Så kommer det som nok mange setter stor pris på og det er vekten. Selv en liten wobbler som 3,8cm har en vekt på 2,8 gram. Ser vi på 4,5 cm så snakker vi 4 gram, går vi på 5cm er vi oppe i 4,5gram. Høres kanskje ikke så mye ut, men ser man rundt på andre wobblere i samme lengde så ligger disse som regel over i vekt.
Går vi opp på 7 og 8 og 9,5 cm så snakker vi vekter på 9-12 og 15 gram. Når man i tillegg ser på hvordan de er utformet så skjønner man at disse går langt hvis behovet for lange kast er tilstede. Jeg har skrevet litt om fangster vi har sett i Norge i år. Det er i rett og slett galskap mye av det.
Det funker like bra i sjø/vann som en elver,åer eller bekker små.
De mest solgte i Norge har vært fra 4,5 og opp til 9,5cm.
Der nok 5cm til 8cm har vært de som har solgt aller best.

En sjøøret tatt sist helg på Spearhead Ryuki.

Med det store spekteret av lengder så treffer man alt. Fra små bekker, åer, elver, store elver, små skogsvann, vann, sjøer og fjorder. ferskvann og saltvann.
Etter som den er synk passer den perfekt til fiske i elver, kast oppstrømst og jobb den nedover, eller rett ut og la den følge strømmen nedover mens du gjør små rykk med stangtuppen.  Eller rett ned strøms. Denne flyter ikke opp og skvetter bortover i vannskorpa, denne holder seg nede.  Vi du fiske bak en stein så synker den ned å fisker umiddelbart. En flyt ville seile skratt ned å begynne å fiske i den den forsvinner ut av område bak steinen.
I vann så er den genial. Og i litt større vann som Mjøsa,havet,Storsjøen, Høydalsvattnet mm så er det fra 5cm og opp til 9,5 cm. Du får lange kast og med en wobbler som synker så kan du velge fiske dybde selv. La den synke til ønsket dybde før du begynner og jobbe inn wobbleren. Og har ligger litt av koden for å lykkes. Etter som den er synk så trenger den litt fart får å kjøre seg spisbar. Ikke mye men noen drag i stangtuppen, for så å legge inn et spinnstopp, så jobbe litt med stangtuppen.

Vi går nå inn i en tid der sjøørreten for mange blir det naturlige målet. Spearheadryuki kan fort bli din beste kompis på disse turene. Jeg skal ikke si løp og kjøp, men jeg ville tatt de med i en vurdering hvis man ønsker å prøve noe nytt.

Under her har jeg lagt noen filmer som viser litt om hvordan spearheadryuki blir fisket. Som dere ser så jobbes det med stangtuppen. 

 

 

 

Jeg kommer selv til å lage noen filmer om hvordan jeg selv fisker disse wobbleren.

Nå blir det å kjøre på etter sjøørreten og mulig noe harr. For harr er også en art man fanger med disse.

Vi du sjekke ut spearheadryuki så er det disse butikkene som har det i dag.

 

Litt generelle innlegg fra duo og fiske i Norge i år.

Et halvt år med Duo

 

Norge Rundt med DUO i fra helgen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here