Kurs i abborfiske under abbor NM. Det ble en våt affære.

Jeg hadde gleden av å holde kurs i abborfiske under NM i abborfiske. Et arrangement som gikk nå i helgen. Kurset hadde som målgruppe de unge. Nå kan det virke som det hviler en værforbannelse over Abbor NM for det regner og regner år etter år. Samme i år. Det bøtta ned, virkelig. Kl 12:00 skulle det være oppmøte på Ringås og det var en spent gjeng som ankom. Ville det være noe som hadde møtte opp i dette regnværet. Svaret var naturlig nok Nei.
Det var ingen der, noe som nok var fornuftig ut i fra været. I slike tilfeller er det godt man har med sag medbrakt. Så kurs skulle holdes uansett vær.

Her har vi de medbrakte deltageren.

Fra Venstre : Kristin, Iselin, Elias (Edvard), Matheus.

En fin tørr gjeng når vi ankom, en fin men våt gjeng da vi avsluttet.
Når vi ble så få fikk all rikelig med opplæring.  Det jeg liker å gjøre og som jeg føler funker, de får lære opp hverandre. Tar for meg en først, så lærer han/hun det videre.
Når man som kursdeltager må lært bort sitter det kjappere. De unge snakker også samme språk.
Vi gikk igjennom linkhead, vi gikk igjennom vanlige jigghoder, vi gikk igjennom knuter. Det som er en selvfølge for meg er ikke selvfølge for en nybegynner så vi begynte helt på, hvordan måle hvor kroken skal ut på på en curly-tail. Selv i et relativt trøstesløst vær var ungdommen lærevillig. Det står det respekt av.
Jeg håpet (inne i meg) at når det hadde lært det de skulle , kunne vi sette oss i bilen å dra til basecamp  som var Sognsnabben. Der jeg tenkte å bidra. Da ble det sterke reaksjoner. Jeg ble overfalt verbalt rett og slett. Klart det skulle fiskes. Når de først hadde stått ute for å lære,  så skulle de fiske også. Selvfølgelig skulle vi fiske. Det napper jo under regnvær. Oioioioi tenkte jeg høyt utad. Så sagt så gjort. Fisking ble det og som kursleder måtte jeg jo følge med. Lysten på å krype inn i bilen og gjøre meg usynlig var sterk, men klart det gikk jo ikke.
Egentlig ble jeg veldig rørt av iveren de viste. Dette var (selv i møkkaværet) noe de ville gjennomføre med stil.

Alle deltageren fikk en boks med jigghoder og jigger som Jaktia og Pikewallis FriluftslivA/S hadde bidratt med.

 

Nå ble det ikke noe fisk på land, men gud å nære vi var. Elias mistet en abbor i den han skulle løfte den ut av vannet. Matheus opplevde det samme på en liten gjedde.

Trist med været, men vi hadde det gøy vi som var der. Absolutt noe som bør bli en tradisjon under NM. Og klage fordi ingen møtte gjør jeg ikke for dette ble en kald og våt opplevelse.

Takk til Iselin, Elias, Kristin  og Matheus  som ble med. Det var veldig hyggelig gjort av dere. Regner med at jag la grunnlaget for noen fremtidige NM abbor vinnere.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here