Gjedde og abborfiske i Femund/Engerdal. ( en video fra Sømåa og Istern.)

Kjærlighet ved første blikk. Finnes det. Er det mulig. Det er jo mye man kan få en noe kjappere hjerterytme av. Ikke bare det motsatte kjønn. Uttrykkes brukes like  ofte om områder. Man kommer til et nytt sted og man faller pladask. I helgen var jeg og Kristin så heldig å få være med Ståle Sømåen og Hilmar Eggen på en omvisning i sitt rike. Femund/Engerdal. Ståle har et brennende ønske om at flere skal bruke område og der kommer vi inn i bilde. Abbor og gjeddefiske er en ubrukt ressurs, mens ørret og røye har hatt fotfeste i mange 100 år. Femund/Engerdal er jo vidnekjent, men det er plass til flere.
Det er i denne sammenheng Pikewallis og Ståle fant hverandre og skal se om vi i sammen kan gjøre noe med dette.
Hilmar fra Team Isteren  var guide og Ståle var sjåfør. Og Kristin, ja hun var med når vi satte oss i båten nedover i Sømåa på veg ut i Isterne. Det var her jeg så mitt snitt til å snakke litt med Hilmar. Høre litt om hva man kan forvente seg som gjedde og abborfisker i dette område.  Jeg satte på kamera og stilte noen forhåpentligvis fornuftige spørsmål. At vi ikke fikk teste fiske på denne turen ja det svir enda. Og det var ene og alene dette Ståle Sømåen sin feil.

Det er store områder der biotopen skriker gjedde. Det er djuprenner, det er store platåer, det er lange kanter, det er store steingrunner, det er sivkanter. Hvis det er halvparten så mye gjedde som Hilmar snakker om så må dette bli knallbra.

Vi jobber med å sette i sammen en gjeng 4-6 oktober der vi skal overnatte på Galten gård.
Skulle noen være  interessert i å bli med (må ha egen båt) så sender dere en mail til [email protected] så kan du/dere få litt info om hva vi har tenkt.

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here