Abbor og ørretfiske i Mjøsa

Fredag 20. september hadde jeg fri fra skolen, og da måtte jeg så klart fiske. Mjøsa sto for tur, været var perfekt for abborfiske. Tok med litt DUO for å teste ørreten også, og det var jammen meg ingen dårlig idé. Den første timen brukte jeg på å lete etter fisk på loddet, men jeg fant ingenting. Jeg ble til slutt lei og dro til en helt annen plass bare for å teste. Etter noen få kast der så får jeg første fisken, en helt grei abbor på rundt 700 gram. Etter dette var det helt vilt. Ufattelig mye fisk, jeg fikk 70-80 abbor denne dagen, alene.

Det ble tre ganske så fine abborer, to på 40 cm og en på 41 cm. Den på 41 cm veide 960 gram, så det var ikke langt unna en kilo!

Størrelsen på fisken denne dagen var veldig bra, tror jeg fikk 8 stykk over 700 gram. Jeg fikk nesten alle fiskene på Swim shad fra Darts, en helt fantastisk abbor jigg. Perfekt størrelse og den går hele tiden, dette trigger nok fisken ekstra.

Jeg prøvde også ørreten, kastet et par ganger med DUO i løpet av dagen for å teste. Jeg mistet en fisk etter en veldig kort fight, det var i hvert fall ikke en abbor. Kjentes ikke helt ut som en gjedde, så var nok en grei ørret. MEN, når klokken nærmer seg 19.30 så kjenner jeg et ganske eksplosivt hugg. Dette må være ørret eller? Den har den rare bevegelsen som gjedda ikke har. Jeg var derfor sikker på at det var en grei ørret. Den kommer opp fra dypet til slutt, var ganske mørkt så jeg så ikke helt hvor stor den var. Men etter et par helt vanvittige utras så fikk jeg den i håven, det er nå jeg forsto at dette var en ganske så stor ørret. Endelig tenkte jeg.

I våres mistet jeg en ørret på 6-7 kilo ved båtripa under abborfiske, den dagen har jeg hatt i bakhodet hele året og den plager meg fortsatt. Nå ble på en måte den opplevelsen glemt litt, for denne dagen fikk jeg ørreten i håven. Fisken veide 4050 gram og var 78 cm. Fisken ble behandlet med respekt og svømte tilbake som om ingenting hadde skjedd. Fisken tok en DUO spearhead ryuki 70s.

Det som også var artig er at ørreten tok på absolutt siste kastet, kødder ikke! Så aldri mist trua, siste kastet kan være det beste;)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here