Vi skal teste overflatefiske etter ørret i Mistra.

Erlend Fjeld Sand

Etter en inspirasjonsartikkel av Ingen Rønning tar vi nå med oss overfalte baits og stikker til Mistra. Ingen’s andre hjem.
Litt usikker på om det finnes noe tøffere fiske en overfalte fiske. Klaffer det så er det hjerte i halsen fiske Fiskeskjelven kan bli faretruende sterk.
Nå referer Inge til popper, vi kommer til å utvide betes sortimentet noe.
I utgangspunktet er det svømmende mus eller store vårfluer/caddis vi ønsker og imitere.

Les Inges artikkel her :

Popper fisket etter ørret er i gang!

Jeg har alliert meg med lokalkunnskap i form av et stykk

 

Bjørge Sand

og et stykk

Erlend Fjeld Sand

Dette er karer med hår på brøste og et skrapt hode. Når du er født og oppvokst i Rendalen  er forutsetningene ikke de beste men disse har klart seg bra tross alt. Det er ikke alt for mange år siden det ble et veinett som gjorde at man kunne kjøre ut fra bygda. Dette er to karer som får føling og lukt i nasan når det nærmer seg en fisk. De er som en svart elghund. Du ser det på de, de stopper opp og stirrer rett på området fisken står. Følingen er sterk.

Nå er det vel ingen av oss som har så mye kunnskap innen overflatefiske etter ørret med hardbaits. Det kan være både en fordel og bakdel. Det jeg vet er at disse to over her har litt kunnskap om hvor fisken står. Da har vi et godt utgangspunkt. Det skal blåse 4-5 sek/meter fra nord. Mulig vindretningen er litt feil, men heller vind en ikke noe vind.

Usikkerheten ligger foreløpig i størrelsen på agnet man bør fiske med.
Agnet Inge referer til er 7 cm. For meg så virker det lang og stort, men uten erfaring blir det umulig å si noe om dette. Jeg legger min lit til Inge her. Når det gjelder farger så er det mulig jeg er veldig naiv, men jeg tror det er av mindre betydning. Har er det lyd og det visuelle. Men mørke agn inn mot kvelden/natta er nok tingen i forhold til å være mest mulig synlig opp i mot himmelen

Rapala Skitter Pop FML 7cm

Jeg har en del erfaring fra fluefiske og caddisfiske var noe av det artigste jeg fisket med. Stripe de. De skulle imitere Store vårfluer som flytter seg som små små motorbåter på vannflaten. Men 7 cm lange var det ikke mange av.

Jeg har vært med på at ørret angriper fluedupper og de er 7 cm eller lengre, så 7 cm er nok langt i fra for langt.  Nå kommer vi til å ta med litt mer en bare poppere. Under her kan dere så hva vi skal teste ut.

  1. ut er Realis Pencil. Et walk the dog bete.
Realis Pencil 65 5,5 gram

Et walk the dog bete går side side i vannfilmen. Og det er fiskeren som ved å bevege stangtuppen som skaper denne gangen. Om denne gangen er den rette får vi nok erfare. Men litt usikker på om en mus eller en vårflue går som denne.

2. er en popper. Et slikt bete er det Inge sikter seg inn på når han skal ut. Popperen kan fisket på litt flere måter. Denne funker som et walk the dog bete men den har også det en popper skal ha, spruten. Flopp flopp flopp med vannsprut. Som om det var en agnfisk stim som ble skremt. Ut i fra andres erfaring så er det her vi skal få fisken. Blir utrolig spennende.

 

Realis Popper 64 9 gram

 

3. og 4. bete er litt Space relatert. Her går vi litt ned i størrelse og noe helt annet en de to overnevnte. Klart det er begrenset hvor mye avvik det kan være i et topwater agn og imitasjonen av mus ligger uansett i bunnen. Denne vrikker, har vinger og bein. Er nok best å bruke der strømmen ikke er for sterk. Om dette er hot or not finner vi forhåpentligvis ut.

Realis Koshinmushi 3 cm og 3,1 gram

Og

Realis Shinmushi 4cm og 5,7 gram

 

 

 

 

Gleder meg til dette og håpet er at vi skal  få noen bra takes på film. Prøve og gjenskape det vi opplever. Stemningen, stillheten, glede, den gode samtalen.
Med to stolte Rendølinger så kan det vel ikke gå feil, tror jeg.
Et visuelt fiske som dette er utrolig gøy, men det og få kroka er ikke alltid like lett.
Ofte kliner man til når man ser ørreten, og det er for tidlig. Da drar man bare bete ut av kjeften på fisken. Man må vente til de snur da skal det strammes opp.

Må takke Inge for inspirasjonen så får vi se om vi kan gjøre som han, levere varene på overflate fiske.
Hva vil jeg være fornøyd med ? Tja si det. Det jeg vet er et vi skal opp i en fantastisk område og fiske. Det i seg selv holder for meg. Skulle vi få fisk blir det en fin bonus, skulle vi i tillegg klare å få det på film hadde det vært helt konge.

For dere som har Instagram så følg oss gjerne i helgen. Oppdaterer dere underveis
Forhåpentligvis så kommer det til å dukke opp litt artige saker der.

 

Klikk på bilde for å komme til oss

Og vil du eventuelt se filmen så vil den kommer her

Klikk på bilde

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here