Ørretfiske i Mistra med overflatebaits. (med video)

Med inspirasjon fra Inge Rønning ble deler av helgen i uke 31 brukt i Mistra på jakt etter ørret.
Så hvordan gikk det egentlig med vår lille satsing ?

Vi skal teste overflatefiske etter ørret i Mistra.

Vi var fire karer som skulle utfordre en Mistra nesten tom for vann. Ikke noe godt utgangspunkt uansett fiskemetode.
Når det i tillegg var 25 varmegrader og knallsol skulle man tro dette skulle bli en umulig oppgave.
Og det skulle bli vrient. Mistra er brutal på flere områder det er det ingen til om. Mistra dalen har et brutalt  terreng. Det går opp og ned, til tider er det så bratt at det må klatre kunnskaper til for å komme frem til goplassen. Nå kan det kanskje være en fordelt for ørreten, da den har mange områder å være på som nesten er helt ufisket. Men jo nærmere Nydammen du kommer jo mer flater den seg ut og det blir enklere å komme seg frem langs elva i lengre etapper.

Jeg skulle denne fredagen få hilse på Erlen for første gang, en kar som fisker utrolig mye i elven, og har blitt en fan av Duo. Jeg var veldig spent på denne karen, ikke minst på hva har gjort at Duo har blitt en av favorittene. Det er Spearheadryuki synk som først og fremst har vært det han har satset på. Spennende å se hvordan han fisker med den og hvorfor den passer han og Mistra så bra. Overflatefiske etter ørret har han aldri testet i elv. Skulle jeg få Erlen til å se spenningen i dette fiske ? Ja det får vi avvente med å avsløre.

 

Erlen

Kom til Rendalen rundt kl 17:15  og turen gikk da innom May&Fred da jeg hadde med meg litt varer de skulle ha.  Nå satt de å koste seg med en bedre middag på Øyset Hotell. De lever godt disse folka. Jeg benyttet selv muligheten til å få i meg en matbit. De tre andre kara skulle jeg ikke treffe før rundt 18:30. De skulle komme til May&Fred. Tiden frem til de kom ble brukt i butikken. Der ble det priset og hengt opp Duo og praten gikk om det ene og det andre.

Sola gikk ikke ned før rundt 22:00 så vi valgte å starte ettermiddagen med wobbler synk fiske. Jeg var veldig spent på hvordan Erlen fiske med Duo synk i en lav sommer elv. Det jeg ser er at Erlen alltid angriper fisket med fiske oppstrøms oppstrøms oppstrøms for så å fiske seg i vifteform slik at han avslutter med fiske nedstrøms. Og gå oppover en elv og ikke nedover gjør at du skremmer mye mindre fisk. Ørreten står alltid med nesten mot strømmen. Det vil si og komme inn på fisken bakfra en nøklene i hvert fall under slike forhold vi fisket under.  Så var det en ting til, under slike forhold sto fisken ofte bak syndelige steiner og det var viktig å få wobbleren ned i disse små bakevjene. Og med synk så sank de rett den i det området fisken kunne forventes å stå. Skulle man ha fisket med flyt så ville wobbleren først begynne å fiske på rett dybde når den var ute av hølen.

Etter som kvelden kom og la seg innover Mistradalen gikk vi over til overflate fiske. Bitte litt action skulle det bli, men det tok ikke helt av. Jeg var litt spent på hvordan Erlen skulle reagere på dette fisket, en fiskemåte han ikke hadde testet ut før. Etter at jeg reiste ned igjen på lørdag så har det kommet noe meldinger som lett forklarer hva han tenker rundt dette med overfalte fiske.

«Hatt etter vanvittig mye fisk å sett flotte fisker som har hoppet høyt at værs å bommet men ikke blitt noen verdens ting i dag»

«Men følte kanskje jeg fikk det til bedre nå, Jævelig gøy i allefall»

«Ska det i morgen tenkte jeg;)  blitt så gira på å få fisk på dem nå at det klør i fingra!  Fisken var jo desperat ei lita stund i går»

Ingen tvil om at en liten ny fiskemetode spire har blitt sådd i Erlen.

Her kan dere se en litt rotete film fra turen

Litt generelt om overfalte fiske :

Det er først og fremst mus og store vårfluer man ønsker og imitere, og man trenger ikke å være fluefisker for å få til dette.
Det finnes mye baits som vi spinnfiskere kan bruke i overflaten med gode resultater.
Fisket er rått og passer kanskje ikke helt til de med dårlig hjerte 🙂 Jeg anbefaler på sterkeste å teste dette ut.

Harving har nok mange hørt om, der man striper ei markklyse i overflaten for å imitere litt store matbætar, dette spinnfiske jeg beskriver her er et godt alternativ.

Hvis det er sommer og sol, så er kvelden og natta tingen. For oss begynte ting å skje når mørket begynte å sige inn.
fiske oppstrøms eller skrått oppover.
fisk inn med spinnstopp.
hver ikke redd for å teste dette under gråversdager med litt vind. Det kompenserer ofte for mørket.

Realis Koshinmushi 3 cm og 3,1 gram

Tetra Works POCOPOCO F 4cm og 3 gram.

Rapala Skitter POP 7cm og 7 gr

Abu Rocket Popper 7 cm og 9 gram

Realis Popper 64 6,4 cm og 9 gram

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here