Makrellmeite med Mårten Johansson

Makrellfiske er som oftest forbundet med hekler og dorging i Norge. Men det er flere og flere som meiter etter denne arten noe som er fantastisk artig fiske. Ikke er det vanskelig heller.
Og når det i tillegg kommer ferdig sett blir det enda enklere. Og meite i havet er også en metode flere og flere bruker på sjøørret.

 

Mårten skriver om sin video :

Makrillen är en fisk som inte blir jättestor. En fisk på ett kilo är stor och en fisk på 1,5 kg är gigantisk. Oftast ligger vikten mellan halvkilot och kilot. Trots att det är en ganska liten fisk alltså så är det många som fiskar efter den med grov utrustning, t ex torskpilkespön. Visst kan man tycka det är kul att dra upp en häckla full med makrill, men om man ska få uppleva makrillens styrka och snabbhet bättre, så ska man fånga dem på lättare utrustning och en och en. Makrillmete är superkul.

I den här filmen visar jag hur jag gjorde när jag metade dem. Platsen jag valde var strax norr om Ven i Öresund. Jag har bara metat makrill ett par gånger tidigare för flera år sedan, så jag lärde mig efterhand som jag fiskade. Jag delar med mig av vad jag kom fram till denna gång och jag är säker på att det finns massor med saker att förbättra och utveckla.

Skriv gärna i kommentarerna om ni har tips hur man skulle kunna göra det ännu bättre.

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here