Hva vil det koste å få tilgang til mer bitevillig fisk ? Elektronikk i båt.

Ekkolodd, kartplottere, givere er uten tvil ting som kan kjøre fisket ditt enklere.
Her kan man skaffe seg masse informasjon om hva som skjer under vann.
Utviklingen innen dette område er enorm og de store merkene kjemper om å være først og best.
Live og 3d er i vinden som aldri før. Snart er det vel reine TV bilder med 4k kvalitet.

Jeg har aldri vært noe stor elektronikk «nerd» i båt. Men i forhold til mange andre så har jeg nok det de ville kalle et bra opplegg. Jeg har en 10 tommers skjerm til ekkolodd og en 7 tommer som jeg bruker til kart. Har giver til sidescan men har aldri bruk den, og nå er giveren knus.  For andre så har jeg knapt noe som kan kalles et fornuftig oppsett.
Mitt bruk er ikke så brett. Under gjeddefiske så er det først og fremst for å plassere meg riktig i forhold kanter, grunner ol.  Når jeg har funnet meg til rette plotter jeg inn plassen på kart. Da vet jeg hvor jeg enkelt skal legge meg neste gang.  Jeg bruker loddet svært sjeldent til å finne gjedda.
Til abborfiske er det litt andelenes, der leiter jeg bevist med loddet etter fisk.  Og når jeg finner de så merker jeg av på kartplotteren.  Og i 99% av tilfellene finner man fisken på neste fisketur akkurat i samme område. Noen ganger så kan stimer av agnfisk også være noe jeg ser etter, spesielt under pelagisk gjedde og ørretfiske.

Men jeg og forstår at jo mer man ser, jo bredere man ser, hvor klarer det er jo enklere blir det å fiske på rett plass.  Hvis fisken bare er på venstre side av båten og ikke på høyre så ville jeg sannsynlig bruke lengre tid på å få fisk enn de som faktisk ser det på loddet. De ville jo fiske rett på stimen med en gang. Jeg må kanskje fiske rundt hele båten først.

Så kommer det jeg lurer på :
Hva trenger man av elektronikk for at antall fisk opp i båten vil øke.  Hva vil det koste å få tilgang til eventuelt mer bitevillig fisk på en mer effektiv måte?  Og da tenker jeg ut ifra mitt fiske som er 100% spinnfiske etter abbor, gjedde og  ørret.

Og finnes det dokumentasjon på  at inviteringen faktisk gir avkasting i form av mer fisk ?

 

 

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here