Dere leker med maten………….

C&R

Det er en kommentar man ofte får i mot seg som sportsfisker. Dere piner fisken unødvendig er også en gjenganger. For oss som til tider driver med C&R er det slike ting man ofte møter i en diskusjon med «motparten»

Hvis det er slik at du bedriver fiske og er fullstendig uenig i C&R og nekter og utføre det pga. av at du ikke vil leke med liv eller pine fisk unødvendig så må du faktisk slutte å fiske.  For med en slik holdning vil du garantert bli lovbryter.  I Norge er det lovfestet at visse arter må slippes ut igjen, rett og slett pga. av størrelsen eller at de er for få. Enten er de for små, for store eller for få  og skal helt naturlig slippes tilbake. Hvis du velger å avlive disse så bryter du loven. Enklere blir det ikke.  Forvaltning kalles det.

Hvis dere som ikke liker og leker med liv eller vil pine en fisk, fisker og faktisk  forholder dere til loven så mister dere meg. Da har dere selv rettferdiggjort på en finurlig måte  at fisk under minstemål eller maxmål eller fiske det er for få av ikke plages.  Den er vanskelig å svelge.

https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Minstemaal

Jeg mener absolutt at man skal ta seg en matfisk eller to, eller tre eller så mange man selv mener er fornuftig. I tillegg støtter jeg fult ut C&R. Klart man kan være for og i mot, men er du i mot C&R så er ikke fiske den hobbyen du bør satse på. Du vil garantert komme i en ufortjent knipe i forhold til lovverket.

Jeg tror det viktigste er å respektere hverandre uansett syn i en slik sak og alle andre saker for den saks skyld. Å slenge dritt blir ingen rikere av. Jeg og forstår at et er kul umulig å skape en stor gruppeklem innad i Sportsfisker Norge, men kan vi ikke vise litt mer tålerase ovenfor hverandre, uansett i hvilket reir du har beina dine.
I utgangpunktet så har ingen feil, før du eventuelt selv holder på med fiske og er i mot leking eller pining av fisk, da oppstår det plutselig et problem.

Nå er en del c&r fanatikere veldig raske til å dømme. Jeg kan jo ta for meg en av mine arter, gjedda. Det kan være at en gutt/kar/gubbe/jente/kvinne/kjærring får ei gjedde på tja la oss si 7+ under abborfiske eller ei på 10+ forsatt under abborfiske. Han bruker mulig en fortom pga. av alle smågjeddene de/han/hun pleier og få.
Hva skal en slik fiske gjøre, kan vi forvente at han skal ha med seg langnebbet tang, kort nebbettang, hansker, avkrokingsmatte mm i tilfelle han får ei stor gjedde. Nei det kan vi ikke. Kan vi forvente at han har satt seg inn i hjellgrepet, kort tid på land, mest mulig i hoven osv osv. nei det kan vi ikke.
Det vil være helt naturlig at den gjedda ender sine dager der og da slik at fiskeren i ro og mak kan ta ut sin favoritt sluk/wobbler/jigg. Jeg vil i ihvertfall ikke forvente eller forlange at man skal stikke nevan nede i kjeften på ei gjedde.

Som tidligere skrevet, og få noe felles gruppeklem innad i Sportsfiskermiljøet skjønner jeg er umulig, men fader heller, vi kan hvis hverandre respekt. Ikke minst tenke oss om før vi legger  ut sure fjes eller andre litt syrlige kommentarer, sett deg inn i fiskernes situasjon for u kapper hode til vedkommende. Kan være det finne verdens mest naturlige forklaring på hvorfor ting ble som de ble akkurat ved den fisken. Og dere som er motstander av C&R pga av stresset fisken utsettes  under kampen , ja dere har en utfordring rett og slett.

Vi har alle et ansvar uansett hvilket reir vi har bena i. Og det ansvaret ligger ikke i hva du mener, men hvordan du velger å mene, hvor.

For «krigen» den foregår på de sosiale medier.

 

La oss tenkes oss om to ganger får vi klasker i veg på tastaturet. Gå en runde rundt huset eller 10 hvis du har latt deg irritere av noen, for klasker du i veg med en gang ja da er det igang.

Husk at det kan være dine egne barn, barnebarn, onkelunger som leser din kommentar om noe år. Greit å ha i bakhode når man gyver løs bak et tastetur. 

eller

 

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here