August den «lille» storfiskeren.

En dag i juli fikk jeg en telefon fra et nummer som var ukjent for meg. Hei dette er Ole Andreas hørt jeg i andre enden. Hei det er Erik svarte jeg. Ole Andreas kunne fortelle om en 6 åring ved navn  August som bor på Løten. En svært ivrig fisker som også brukte «litt» tid på youtube.  Det var fiskefilmer det gikk i og da spesielt Team Galant og Pikewallis. Ole Andreas lurte på om jeg kunne ta meg tid til å ta med denne ivrige fiskeren ut på fisketur. Selvfølgelig tenkte jeg og ba om kontakt info til hans far, Jonas. Jeg tok kontakt med Jonas og på lørdag 24. august hadde jeg og Jonas lagt en liten plan som August ikke var klar over. Da jeg og Kristin skled inn på brygge ved Tjuvholmen på Hamar så vi en liten gutt som sto og vinka, han vinka og vinka. Hmmm hadde faren røpet vår plan. Nei da det hadde han ikke men  August kjente selvfølgelig igjen båten min. Vi la oss inntil brygga der Jonas og August sto. Da var det på tide og avsløre at han skulle få være med oss ut. Og det kom et kontant NEI, han skulle ikke være med. Han hadde egen båt og ville ha konkurranse. Ikke snakk om at han skulle være med oss. Han ville konkurrere han i hver vår båt. Etter vært så ble vi enige om at han kunne bli med i vår båt hvis vi kjørte en «Battle» og det kunne vi lett bli enige om. Grunnen til at han var skeptisk var at han trodde vi hadde det kjedelig i båten vår og at vi kun klipte inn det som var gøy på youtube filmene. Dæven dette var en «voksen» liten kar. Nå var han ærlig på veg inn og kunne fortelle at han hadde tatt feil, det ble ikke kjedelig.  Han kunne melde at han hadde hatt det fint. I miner øyne ble det rett og slett en fantastisk dag på vannet. Eller den var helt fantastisk helt til denne Jonas (far) virkelig fikk fart på fisket og knuste meg så til de grader på antall og størrelse. Ufint av en gjest. Og i tillegg var jeg og August på lag , så vi tapte.

August

I slike sammenheng så får man ofte masse takk fordi man tar seg tid til å ta med noe ut osv osv og det er koselig. Men takken bør komme fra oss (Meg og Kristin) for det å ha med August og Jonas ut på tur vært sær trivelig. To likanes karer rett og slett. Dette gir sportsfiske for min del en ekstra dimensjon.

Men nok om det nå var det på tide å fiske. Og jiggen til August rakk knapt å treffe bunnen før den var på veg opp igjen med en fisk. Gleden var stor og hele båten jublet. Det var en utrolig god start. Nå kunne man jo ønske at neste setning var : August dro opp fisk etter fisk, men dessverre, dette skulle vise seg å bli en trøg dag, rett og slett. Selv om vi fant fisk på loddet var den ikke i nærheten av bitevillig. Noen få abborer klarte vi å nøta opp men de var rett og slett vanskelige. Det bli en del båtkjøring.

Ingen skal være i tvil om at August (hvis han selv vil) kan bli en sportsfisker og regne med. Det er utrolig gøy å se hvor langt han har kommet i en alder av 6 år. Han kaster som en 20 åring og han fisker inn bete med små små jerk. Ting han garantert har fanget opp på youtube. Gutten var ikke redd for å uttrykke seg, praten gikk og det var gode spørsmål. Relevante fiske spørsmål som man kunne forvente og få av langt eldre fiskere en August. Helt sprøtt og dyktig og hvor opptatt han var av forskjellige baits og dens gange. Var flere ganger jeg smilte varmt inne i meg. August den «lille» store fiskeren.

 

 

Det ble som nevnt over litt kjøring, og rørlegger Jonas ble veldig begeistret for båten. Og litt av det ekstrautstyret vi hadde. Og jo da i løpet av uken har August frontmontert el-motor på sin linder 445 Catch. Dette var noe Jonas ble veldig glad i i løpet av turen. Etter som jeg kanskje skal ha en linder selv så var jeg interessert i å høre hva Jonas mente. Nå har de ikke hatt den alt for lenge men så langt var det bare goord å få som feedback. Det lover bra.

Klikk for å se mer på denne båten.

Kristin Roos Aas hadde en litt uvanlig oppgave denne dagen. Miss Gjeddefisker 2017 skulle live på radio på Lørdagsliv. Har skulle hun snakke om gjeddefiske med Zelda. Kristin skulle snakke i telefonen. Dette tæret nok litt på da hun ikke synes slike ting er så veldig stas. Hun viste hun skulle på imellom 17:00 og 17:30 og klokken tikket sakte men sikket mot den tiden.  Jeg viste hun trengte litt tid for seg selv så ut på ettermiddagen tok vi farvel med August og Jonas. To karer som nå har vært med å fylle inn et par sider i min fiskeminnebok. En fantastisk dag med to veldig trivelige karer. Nå følte nok August at turen ble veldig bra for han var så smart at han på veg inn lurte på om vi kunne dra og fiske gjedde. Så i stede for farvel ble det vi ses snart igjen. Det føltes helt riktig.  Har tenkt på August etter turen og det var en riktig veslevoksen kar. Velformulert og nysgjerrig, pratesjuk og glad, litt slik som sin far. En stor takk til August for at du ville være med. Du gjorde min dag rett og slett. Og en takk til Jonas (den er liten da han knuste meg i fiske) som viste seg å være en trivelig rørlegger. Så får vi sende en takk til Ole Andreas som tok tak i dette og fiksa så vi fikk muligheten til å treffe August.  Så er det jo gøy å høre at man har vært den mest brukte «barnevakten» uten å være tilstede. Hos Jonas er det bare å sette på PikewallisTV så sitter August rolig så lenge det er behov.

Så sier vi til slutt August : VI SES 🙂

Her kan dere høre Kristin utfolde seg i sammen med Zelda. Må si Kristin klarte seg veldig bra. Hun hadde fått spørsmålene på forhånd, men ingen av de kom hehehehe. Så her ble det å svare kjapt ut i fra eget hode.

Høre vår alles Kristin på radioen

 

pst jeg og August vant egentlig 27-6 men det er det ingen som vil innrømme fra det tapende laget.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here