Abborfiske i Glomma. 4 August 2019

Det hadde spredd seg panikk i Odalen. Fikk en telefon på lørdag der en oppjaget Ronny kunne melde om at fisket var helt outstanding, men nå hadde han mistet realise Shad’en sin. Gode råd var dyre. Enden på visa var at han beordret sin sønn opp til Jaktia på Jessheim for å kjøpe nye. 8 i tallet. Han har virkelig fått teften for den shadden. Noe han har hatt fra første dag.  Her kan dere se en video. På lørdags kvelden bestemte jeg meg for å teste ut abboren selv i dette området som har hatt et outstanding fiske.

Vi ble tre stykker.
Kristin Roos Aas og Julian Henriksen.

Julian er en svoren rapala bruker noe som gjør at vi ofte ender opp i en kamp i mellom Duo og rapal, så også denne dagen.
Været hadde gått fra knallfint de siste dagene til noe mer overskyet denne dagen, men varmen var det, men mulig noe mer trykkende.
Vi skulle fort finne fisk, helt ok fisk faktisk. Abborer på rundt halvkiloen,uten om mine da de var kneppe mindre.

Mens Kristin og Julian de var hakke større. Det er utrolig gøy å jerke abbor. Det smeller reelt i stanga når de går på.  Vi fisket mot en øy og måtte kaste nesten på land. De sto utrolig grunt. Noe som var litt overaskende for min del

Kristin har som flere blirr en svoren fan av Realis Shad  denne dagen brukte hun 62Deep runner som jobber seg ned til rundt 2,5 meter.
Julian kjører Rapala shadow rap deep hvis jeg ikke tar helt feil. Stuper ned til rundt 1,8 meter.

På hver sin side av høya er det ei renne med meget steinete bunn og da litt strøm. Her sto fisken på 40 cm vann. Og endelig fikk jeg noe som var av ok størrelse. To herlige abborer på Realis jerkbait 10sp 

670 gram. En fisk som glir fint inn i Pikeallis challange.

En utrolig artig start. Som nok alle vet så er ikke jeg så vandt med å få 1000grams fisk så jeg digger når abbor på 500-700 gram kliner til. For det var det de gjorde. Disse krigerne var ikke beskjeden for å si det slik. Mange kanskje tenker at 10 cm er for langt til abbor men det er det ikke. Det er bare å kjøre på. Fisker var knallbra nå, så begynner man å tenke på områder man har hatt lyst på og prøve. Men det er ikke lett å reise i fra et bra fiske, men skal man få noe fornuftige svar så er det, det man bør gjøre. Gjør man det når fisket er dårlig så er det som oftest det over alt. Så nye plasser må testes når fisket er på topp.

Jeg har begynt å bruke fortom når jeg fisker abbor. Usikkerheten har ligget i om dette gjør at jeg får mindre antall og mindre størrelse på fisken. Så langt er det ikke tilfelle. Klat man vet aldri hva man kunne ha fått, men opp i mot andre så er det som før jeg begynte å bruke det. Det er spesielt når jeg fisker med litt dyre ting jeg velger å sette det på.
For å avsløre Duo mot Rapal på denne turen så var det lenge jevnt for Julian rykket i fra og ledet vel 10-5 en periode. Da satt jeg vekslen i 5 gir og vant til slutt 19-15. Fikk også dagens største fisk. Det beviser ingen ting ang. bruk av fortom men det kan gi en liten pekepinn på at det ikke i hvert fall på de siste turene ikke har gjort at jeg har fått mindre en de andre. Disse får du på Jaktia Jessheim.

darts-pro-leader-wolfram
Darts-Titantafs-

Testingen vi gjorde av nye plasser ga ingen uttelling. Vi fikk fisk men masse smått. Så vi kunne nok ha spart oss den turen. Men nei det er feil. Vi fikk bra med svar, det var ikke stor fisk i det nye område. Nå skal det mer enn en tur til for å få noe godt svar så den får nok en mulighet til.  Det ble 19 fisk på meg, 15 for king of rapala Julian og 6 for Kristin. + en 4-5 gjedder.  Det var ikke det trykket jeg hadde håpet på. Vi haddde godt fisken i en periode på morgningen, men da vi begynte å rote med nye plasser ble det vanskeligere.

Fikk en siste fisk på topwater og det er alltid stas.

Det er gøy å se Julian fisk, han har en rå jerkteknikk. han får agnet til å danse utrolig flott i vannet. At han alltid for bank av meg er nok mer en tilfeldig……nei da jeg er rett og slett bedre en han hehehehe. Det er gøtt å sette de yngre litt på plass (adm merknad ikke les Kristin), de trenger det. Nå er det vel ikke helt sant at jeg alltid knuser Juliand. Han har flere turer vært mye råere på gjedde en det jeg var på samme tur.

Og fiske på nye områder er utrolig deilig. Ikke kamp om plassen, svært svært liten trafikk og deilig å ha flere alternativer fremover.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here