Om jag så skal krype sier han (En dag med langdrift i Renaelva)

Lørdag var en heit, men meget trivelig dag på elva, Eric Byh og Viktor Byh skulle være med på langdrift ned elva, ca 20km.
Eric har Celebral Parese, men er allikevel en meget aktiv fisker og fluebinder. Hans ståpåvilje, og stahet har imponert meg stort. ( om jag så skal krype sier han 🤣)
Vi har i ett par år snakket om og ta denne turen ned elven, men ikke før i år har ting klaffet.
Min gode venn Henrik Leth fra brakvand.dk som tok meg med på mitt første drift for 5-6 år siden, stilte gladelig opp med sin double anderson pontoon båt, og ble også med i en singel båt selv. Viktor, som for dagen var Erics assisten, tok hans anderson speedster.
Det ble ett skikkelig Nordisk drift.
2 stenger ble rigget, en med en tørr caddis, og en med dobbel nymferigg med indikator.
De første 300meterne skjer det lite, det er grisevarmt, og lite overflate aktivitet.
Mens Eric tørker caddisen drister jeg meg til ett kast med nymferiggen, 5m får den flyte før indikatoren går under og jeg kan kroke opp dagens første fisk.

Jeg sender stangen frem til Eric og vi fortsetter driftet ned mot Deset. Joda svensken fikk dreisen på nymfingen, og kroket opp flere fisker nedover, noen partier av elva var ikke like aktive, men alt i alt blir det godt med fisk på alle 3 fiskerne.

En stopp på kvarven, der blir kaffen servert av gladgjengen, før vi seiler videre. Tiden renner fra oss mot slutten, og roturen over deler av Løpsjøen blir seig.
Håper vi får til en tur neste år også 😊

Skrevet av : Vidar Nysæter.

Linker til Erics facebook side.

https://www.facebook.com/EBflyfishing/

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here