Høgskolen i Innlandet, Evenstad, har nå radiomerket 99 ørret mellom 38 og 73 cm.

Viktig melding å ta med seg for dem som er i dette område og fisker

Fra Olav Berge:
Hva gjør fisken i Søndre Rena etter at den har passert fisketrappa i Storsjødammen? Høgskolen i Innlandet, Evenstad, har nå radiomerket 99 ørret mellom 38 og 73 cm i fisketrappa på vei til Storsjøen. Disse vil vi følge gjennom sommeren/høsten for å se hvor de gjør av seg. En del av disse vil sannsynligvis vende tilbake til Søndre Rena i løpet av ettersommeren/høsten. Hvis dere skulle fange noen av disse er det fint om dere er ekstra hensynsfulle når dere setter dem tilbake. Fisken har implanterte (innopererte) radiosendere i bukhulen og kjennetegnes ved en tynn antenne som stikker ut gjennom buken mellom bukfinner og gattåpning. Send meg gjerne en melding hvis dere fanger en av fiskene våre. Thight lines! mvh Olav Berge, prosjektleder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here