Havabbor fiske. Noe forslag til agn og tips om fiske.

Det er havabbortid. Sommer/Høst er en fantastisk tid for dette fiske. Hvis det er slik at det er havabbor i ditt område.
Nå har det vært veldig bra fangster i år spesielt på Vestlandet, men etter en prat med Runar Kabbe i går så er det mye fiske i Oslofjorden også.
Fisket kan være bra helt ut i oktober så det er mange måneder og ta av. Morgen og kveld er normalt de beste periodene.
Ingen grunn til å ligge og dra seg, opp og ut 04:00 tiden for så å fiske frem til rundt 11:00 så kan du slappe av litt til kvelden slår inn.
Havabboren er rask så rask at man mener det er klin umulig å fiske fort nok. Fluefiskeren dobbelt drar for å komme opp i riktig fart. Meget raskt fiske med spinnstopp er nok en metode som funker.
Små jerkbait er også et genialt agn etter Havabboren. Havabboren er grådig og man skal ikke være redd for å bruke baits helt opp til 14-15cm. Områdene du skal søke er ikke ulikt områdene sjøørreten oppholder seg på vår/høst. Kupert og strøm er ofte områder man finner agnfisk. Finner man agnfisk finner man naturlig nok rovfisk.
Havabboren er en utrolig jager og plasser som virker tomme kan plutselig ha mye fisk, og naturlig nok det motsatte. Plasser kan plutselig bli tommer. Fortvil ikke, som regel kommer de tilbake. Finn områder fra 3-6 meter, fisk i forskjellige vannlag.

Her er et utvalg av wobblere fra Duo som finnes i Norge i dag.
Bildene er klikkbare.

12cm og 20gram Synk

12,5cm og 14,5 gram. Flyt

9,2 cm og hele 40g Synk

11 cm og 21 gram Synk

 

12cm og 18,2 gram Suspending

9,5 cm og 17 gram Synk

8 cm og 12gram Synk

Andre ikke saltvannbaserte baits som også brukes

7,7cm og 8,4 gram Suspending

10cm og 14,5 gram Suspending

Rapala har også mye fine wobblere.
Bildene er klikkbare

MaxRap® Long Range Minnow

MaxRap®

Shadow Rap

Litt bilder fra rundt om i Europa.

Sild,sild og sild. Nå spiser havabboren mer en sild, men dert er ingen tvil om at sild er en favoritt. Brisling og Tobis ligger høyt oppe det også. Den digger fisk, men spiser også krabber og reker og sikkert noe andre godsaker.  Rovfiske eller predatorer spiser fisk så wobblere er et veldig effektivt agn og bruke. Og nå har du små og tunge, lange og tunge, korte og lette wobblere. Så hver ikke redd
En blazer på 9,2 cm som veier 40 gram kaster man langt og den bryter fint under litt røffe forhold. Spearhead ryuki kan du fiske hvor du vil i vannlaget. Fort eller jerkete. Her er det bare å finne ut hvilke metoder som passer for dagen.
Havabbor er en meget fin matfisk. MEN og det er VIKTIG, vis måtehold folkens.
Slipp flere ut en du tar med hjem.

Husk å sett deg inn i fiskereglene for det område du ferdes i.

Husk rundt havabborfiske :

Tidlig og sendt på døgnet.

Varier fiskedybde.

Varier fiskehastighet.

Se etter jagende agnfisk.

Flokker med måker som stuper ned i havet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here