Ørretfiske i Mistra en dag i juni 2019

Det har blitt mye ørretfiske så langt i år. Forholdene for gjeddefiske har så langt vært vanskelige så det har vært en flott mulighet til å bli kjent med ørretfiske på Østlandet.

Min første tur i Mistra skjedde torsdag 13 juni. Bjørge Sand en lokal kar skulle være med. Han er født og oppvokst i området og kan en del om elven og dens muligheter.

Bjørge Sand

Som så ofte når man skal på fisketur så var vi litt uheldig. Et regnvær gjorde at elven steg i løpet av dagen. Å få fisk på stigende elv er ikke alltid like lett. Da må man nok hete Inge Rønning.  Uten å røpe for mye fra filmen så kan jeg fortelle at på vegen ned etter ent fiske møtte vi på denne Inge, han skulle dit vi hadde vært. Og vipps så tok han en av de meget flotte ørretene man kan treffe på i elven Mistra. Så selv med stigende elv er det mulig.

Inge Rønning

Det ble en film med litt fisk. Men først og fremst så fikk jeg oppleve en fantastisk elv i et fantastisk landskap.

Elven gikk relativt stor og i de nede deler var det godt fart i vannet. Noe som gjør det mye vanskeligere for en ny kommer å «lese» elven. «lese» områdene man kunne forvente at ørreten sto. Det gjør også at det å treffe «høla» blir mye vanskeligere etter som strømmen enten tar tak i lina eller wobbleren og drar den ut av hølen før man i det hele tatt for begynt å fiske.

Jeg og Bjørge testet ut langt nede og høyt oppe. Fra de strie stryk til den mer stilleflytende delen.

Skal du til Rendalen for å fiske er May&Freds fiske og fritid et godt sted og starte.
De har utstyr, de har kunnskap, de har fiskekort. De leier ut båter.

Så et av mine beste fisketips for område, starte turen der.

https://mayogfredsfiskefritidas.selz.com/

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here