Når Øyern er «død» så er den «død». Gjeddefiske på Øyern.

fangbait 140 DR

Noen ganger så virker det som Øyeren rett og slett er fisketom.  Det er liksom helt håpløst og få noe bra fiske. I helgen har det vært for min del to slike dager. Hvorfor det er slik har jeg ingen god forklaring på. Det er flere som sliter med å kunne forklare hvorfor, vi traff på Petter Støttum som kjenner Øyeren inn og ut og han sliter med å finne noen fornuftig forklaring. Vår egen Raymond Svendsen like så. Og alle hadde vi dårlig fiske. Jo da det kom opp 1 på 11+ i går som jeg vet om men utover det så ble det tatt noe få små gjedder.  Det er ofte en ting som følger med dårlig fiske og det er at vannfargen er veldig svart. Svart men relativt god sikt. Det litt mer blå/grønne skjæret man har normalt er borte. Vannet hadde også steget med 10 cm fra torsdag til fredag. Om dette kan ha vært en faktor vet jeg ikke. Uansett, død var det usikkert av hvilken grunn.
Og fiske på denne tiden på Øyeren er uansett spennende. Nå er tiden da leken står på for fult over og gjeddene trekker seg ut av vikene og nedover mot Knekke som vi liker og kalle det. De dypere områdene av Øyeren. Men for å komme tid  må de igjennom en labyrint av dypere renner. Fisket i disse rennene kan vært utrolig bra. ikke bare på antall men også på størrelse. Det er mye fisk, sulten fisk som forflytter seg relativt likt. Så treffer man så kan man treffe skikkelig. Men så kan man som i helgen gå på en real smell. En litt uventet smell.

Forholdene kan vi ikke klage på. Det var godt sikt, på lørdag var det grått og vind fra sør. Søndagen var det sol med vind fra sør. Så alt lå egentlig til rette for litt tøft Øyeren fiske.

Vi testet ute i leksvikene, vi testen i rennene, vi testet i Glomma, ja vi testet litt all over.
Noen var i sør, noen på knekke, men det var like smalhans over alt.

 

 

Føler jeg har fått testet disse snellene mye nå og er man på utgikk etter ei ny gjeddesnelle så ta en titt på A3 og Z3 fra 13fishing. De er lette, de er lydløse, de har en jevn brems og du kaster langt.

a3
z3

På stangfronten tester jeg nå ut en Envy 8 fot XH (ekstra heavy) med en kastevekt opp til 60 gram. Så er det det med Amerikanske stenger, de er ofte undersized når det gjelder vekt stanga virkelig tåler. Og man kaster glatt baits opp til 120 gram og da mener jeg kaste. Ikke vippe ut bete. Ei helt rå stang som virker liten og lett med dæven det er power i den.

Så er denne stigerboksen fra Darts genial.

 

Fiske i Øyeren er et spørsmål jeg ofte får. Når bør man dra, når er fiske på sitt beste.
Det er et umulig spørsmål og svare på. Det er flere grunner til det, men det er speilet faren for flom og faren for dårlig sikt som preger Øyeren på våren. Og det å planlegge fisketurer til Øyeren i god tid og forvente perfekte forhold er som å vinne i lotto. Øyeren = spontant.
Her må man bestemme seg noen dager før man skal fiske i mine øyne. Nå er det bra og værmeldingen forteller om fortsatt gode forhold de neste dagene. Å sitte i Januar og planlegge en tur i mai er et realt sjanse spill.

 

Selv om det var dødt i helgen, kan fisket om et par dager være noe helt annet. Da kan det være helt kaos.

MED ØYEREN VET MED RETT OG SLETT IKKE MEN FOR EN SPENNENDE SJØ OG FISKE I. 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here