En langhelg med gjeddefiske.

Jeg bestemte meg for å ta en langhelg på Sperillen, et sted jeg har blitt litt forelsket i. Sperillen er litt gjemt i mine øyne, det er noe for seg selv. Naturen, gjedda, fiskemetoden og selve bygda har noe spesielt i seg, det er noe litt annet en det normale. Dagen før gikk tankene i hodet om hva jeg skulle fiske med, hvor jeg skulle fiske og hvordan jeg skulle fiske.

Værmeldingen hadde forandret seg i løpet av natta fra 4 s/m til 1 s/m. Så nå ville vel mye av første dagen bli ødelagt. De to første timene hadde jeg 2 følgefisk, der den ene følgefisken var på rundt 1 meter. Jeg flytter meg til en annen plass der jeg vet det står fisk og jeg bytter til en jerk. Jerken kommer fra novak, og har en giftig gange. Første kastet og det smeller på ei ok gjedde.

Novak

Etter noen timer forandres været, og jeg får det perfekte gjeddeværet. Litt regn, ganske overskyet og 4 m/s. Fisket tar seg opp med en gang, og jeg får en god del gjedder på kort tid. Ingen store, men uansett artig.

De tok alle på mc rubber i fargen night sky, en farge som er en del av stealth series.

Neste dagen viste seg å bli enda bedre. Været var perfekt hele dagen og jeg testet mange plasser med mange forskjellige baits. Det er utrolig artig når alt stemmer, man har tenkt at denne plassen vil funke, bete er rett presentert og fargene passer. Og du da får fisk på de plassene du minst venter det. Det er en ubeskrivelig følelse når en mestrer noe.

Jeg fikk også ei gjedde som var 93 cm og 3200 gram. Det var ingen frisk gjedde, ufattelig tynn. Det var nesten så jeg kunne ta hele hånda rundt magen på`n. 93 cm tilsvarer en fisk på rundt 5 kg.

Tynn, tynn og tynn

Det var noe annet rart med denne fisken, den hadde en slik sokke-plastikk-fester i den bakre finna. Altså når du kjøper en pakke med sokker og de er festa sammen med en liten plastikk dings. Det er den beste forklaringa jeg har, men men. Hvordan den hadde havnet der vet jeg ikke, men rart var det i hvert fall.

Jeg fikk mesteparten av fiskene mine på mc rubber i fargen the transformer og pig shad i fargen spotted bullhead denne dagen.

Jeg fikk et bra antall med fisk denne turen, der fire av de var over 90 cm. Alt stemte for meg denne turen, har ingenting å klage på. Så jeg får vel ta en lik tur om ikke så lenge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here