Abborfiske på Mjøsa. Overraskende godt fiske.

Er det for tidlig ? Hvor dypt står de ? Står de sprett ? og ikke minst, er de bitevillig? Det er flere spørsmål som tuller rundt i skallen før man drar ut såpass «tidlig» på Mjøsa. Litt info har man fått de siste dagene, og da var meldingen at de nå var på rundt 10-15 meter. De sto i små stimer. Altså et litt vanskelig utgangspunkt.

Vanntempen var 14 grader i dag og overraskende så var det veldig dårlig sikt, vannet var veldig møkkete i deler av det område vi hadde tenkt å fiske av. Ikke så vi mye fiske på loddet heller. Så trua ble uforandret fra min side ble på et relativt lavt nivå. Men som Matheus sa, koselig skal vi uansett ha det. En og innstilling rett og slett.
Det var Matheus som skulle sette i gang ballet, mulig kamra ut i fra god innstilling som gjorde utslaget. Så var det Allek og så var det Kristin.  Ingen store, heller det motsatte. Veldig små var det. Men dette skulle vise seg at det var fisk på noe større størrelser også.

Eastfield kommer snart med sin TC-Minnow. Vi har hatt noen vareprøver og nå var det på tide å teste de ut.

Og på første kastet kom det opp en liten tennisball. Like rund som lang. Dette må være fisk som ikke har lekt. 330 gram og en innmeldingfisk da gitt. Dæven tøtte. Veldig gøy, denne i 50 cm lengde så bikker vi tre.

Så ble det stille hos meg, mens de andre fortsatte og få fisk.

Utstyret har mye og si, men kan like det eller ikke. Jo mer man fisker jo mer ekstrem blir man. Og man blir «flinkere» på og finne de rette komboene som funker best ut i fra hva man har i enden av snøret.
Her er en herlig lavprofil snelle uten kulelager som er genial til dette fiske. Lett, stille og deilig stabil brems.

http://www.13fishing.com/inception-sz/

Og abboren var bitevillig noe som for meg var litt overraskende. Fisken sto fra 4 meter og ned til rundt 8 meter. Og alle tok på bunnen.

En på kreps

Til og med en trippel drog de til med. Disse UNGA.

Det var nok gummi sakte fisket langs bunnen som var melodien, men jeg måtte teste et par baits bare for å se hvordan de gikk. Et topwater og en rattle fra 13fishing. Dette er nok ting som kommer til å levere når forholdene er riktige. Litt varmere i vannet og litt mer jagevillig abbor.

 

Så var det Allik som skulle få stang bøy. Denne var godt over 600 gram. Og rundt som en liten Walmann. Her er det fisk som ikke her lekt. Jeg kan ikke skjønne noe annet. Mulig jeg tar helt feil, men disse var da så utrolig smellfeite.

Jeg fikk denne i samme område, og denne, den må jo ha lekt. Det vil si at abboren i Mjøsa leker (hvis jeg har rett i mine antagelser) på steinbunn på 10-15 meters dyp.

Det var flere smellfeite smårollinger. Fader å gøy.

Jeg tror det ble innmeldingfisk på alle jeg gitt.
Meget positivt vil jeg si denne opplevelsen var. Jeg hadde faktisk tenkt på at vi skulle blanke. Enda sikrere ble jeg når jeg fikk se vannkvaliteten og når «røvdiltere» «stjeler» godplassene. Da ble det litt mørkt.  Men jaggu skulle vi få bra. Og det artige er at den siste plassen vi var på, fant vi mye fisk på loddet. Men da vi hadde fisket der i 10 minutter slo uværet innover og vi måtte rett og slett gi oss. Men, nå er det tre dager med fri, to igjen og de skal brukes godt. I morgen blir det gjedde, på mandag blir det tilbake til, nei det kan man ikke si høyt.

Takk for en flott tur alle tre.
Og Allik utrolig gøy å se at shadden du har støpt leverte turens største fisk.

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here