Abborfiske på Mjøsa med unormalt mye bonusfangst.

Tror vi ente opp med 70-80 abbor.

Må si jeg er veldig overrasket over hvor mye fisk vi fikk denne dagen. I mine øyne er vi veldig «tidlig» ut med å spinnfiske abbor. Ingen tvil om at jeg har tatt feil der.  Det hugg rimelig heftig fra vi starta til langt utpå dagen. Masse fisk fra 300-600 gram. Vi fikk to som bikket 800gram som topp abborer, men de fleste lå rundt +/- 500gram. Noen var fulle av melke eller rogn, andre var ferdige.  Det var 2-3 sek meter sønnavind og 10 grader i vannet. Og fortsatt noe dårlig sikt. Men litt klarer en når vi var ute på lørdag.  Denne dagen startet vi der vi avsluttet på lørdag. Det var nok et smart valg. Det var ikke mange meterne vi flyttet oss denne dagen. Det var helt vilt med abbor på små små områder. De var uten tvil på matjakt for de gulpet krøkle alle sammen (nesten) Når det sto på som verst var det  «Bøjda spø» på alle sammen nesten hele tiden.  Det er ikke så rart at man er glad i sportsfiske. Fader det var rett og slett skit skoj.
Når det gjelder baits så var det utrolig gøy å se hvordan den ny TC minnow leverte for min del. Det blir en riktig killer på abbor.
Wingman curly tail og shad i sammen med mcrubber bass.
Så var det fart på Relax og Dexter.

 

tc-minnow
wingman
mcrubberbass
Relax
Dexter

 

Før fisket jeg 90% med haspel etter abbor, nå har jeg nesten snudd totalt. Fisker svært mye med casting som det så fint heter. Altså multisnelle, Trigger. Føler jeg for en veldig godt feeling med en slik set up. Så det er noe jeg kan anbefale og se litt på hvis dere skal ha nytt abborutstyr. På vekter under 6-7 gram er det nok bedre med haspel slik jeg ser det, men over der så er jaggu trigger deilig å fiske med.  Allek og Matheus fisker også mye med trigger.

Vilt med bonusfisk.

At vi skulle lande tre ørreter var en big supprise. En på 2190gr en på 2 blank og en på 1400gram. Alle ble tatt på gummi påtenkt abbor. Matheus sin (blå jakke) tok i droppet. Min tok på veg opp. Allek sin er vi mer usikker på men han mente det var jigging langs bunnen. Jeg har vært med på å få en ørret i samme område som bonusfang, det var i fjor eller to år siden. Lurer på om det var godt utpå høsten faktisk. Da var det Oddvar Henriksen som tok en på jigg. Så noe helt ukjent fenomen er det ikke, men at vi skulle nappe opp 3 stykker hadde nok ingen av oss gjetta på.   Matheus med sin på 2190 er ny PB. Gutten har vært rå i år. Ny PB gjørs på 5,3 kilo og nå en real PB på ørret. Jeg tror også han fikk flest abbor i går.  Det var fart i ørreten. De hoppa og spratt og kjørte på. Veldig artig med slike bonusfangster.

Og slik går noe dagan. 

Det bli en rimelig heftig fiskedag, med utrolig masse action. Vi kan til og med  plusse på et  par gjedder der den ene veide 6400 gram. Allek som var i gjeddehumør. Eirik var også ute og fikk bra med abbor. Mulig det kommer i en annen rapport. Han hadde fisket gjedde lørdag og søndag i et annet vann med  helt ok resultat.

Abborfiske er noe eget. Lett og enkelt utstyr, lette baits og som i går, masse action. Masse nye ting og teste, både sneller, stenger og baits.

Takk til Matheus, Allek og Kristin som var med på å skape en NY fantastisk fiskedag på Mjøsa.  Jo da klart man savner en eller to fisker over kiloen, men men. Den kommer nok.

Måtte jeg ha samme lykken på gjedda som jeg har hatt på ørreten så langt i år, da ligger NR på gjedde tynt an. hehehehe.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here