Trollingtur på Mjøsa – «Headbangers Ball» av Team krokodille.

Spenningen har vært stor rundt prosjekt Headbanger 11,4 cm og Mjøstrolling. I helgen gikk startskuddet.  Atle Høidalen er en ivrig tilhenger av headbanger til gjeddefiske, så det var helt naturlig at han ble våre ambassadør på dette merke.  Denne helgen har jeg selv vært på Vänern og fisket Big Pike Open men man har uansett fått med seg hva som har skjedd på Mjøsa. Med dagens teknologi er jo det  enkelt. Og jaggu kom det noen positive meldinger fra et litt vær tøft Mjøsa. Ikke bare en , men to, nei ikke bare to, det kom tre, nei ikke bare tre, det kom fire faktisk. Fader hva er det som skjer ? Meg bekjent så er dette første gangen disse kjøres å Mjøsa og for et resultat det ble.

HEADBANGER 11,4 CM 

Dette er en innovativ wobbler. En liten «raring» men viser seg å være svært effektiv. Hemmeligheten ligger i hode som sitter løst festet til kroppen. Dette gjør at den får en utrolig uregelmessig gange. Den skyter ut til siden noe som ser ut til å trigge (denne gangen Mjøsørreten).

A simple straight retrieve of the Headbanger Shad 11 cm produces an action that mimics the erratic and evasive movement of a spooked smaller bait fish, and adding a pause or two makes it irresistible to any nearby predator. Available in three different buoyancies for different depths and styles of fishing, the 11 cm Shad is a must have for every angler fishing for perch, pike, bass, trout, zander and salmon.

The lure has a wire-through-body construction and is equipped with rattle balls of different sizes for a fuller sound. The lure is lead-free and the weights inside are made of stainless steel. The Headbanger Shad 11 cm is equipped with a premium #4 VMC 9655 BN hook. It is also an excellent trolling lure, with an unmatched action all the way from 1.4 up to 4 mph.

The tail is attached on a corkscrew and is easily replaced by twisting it counterclockwise.

Den kommer i en lengde, 9 farger og 3 forskjellige varianter. Flyt, suspending og synk.

Weight
Fishing depth
Floating: 10 g
Floating: 0-1.5 m
Suspending: 11 g
Suspending: 0.5-1.8 m
Sinking: 13 g
Sinking: 0.6-2.5 m

Må takke Atle som har tatt av sin fisketid for å teste Headbanger for oss. Nå skal det sies at han som meg har hatt steintrua på den og ingen tvil om at Atle har betes teft. For dette gikk så mye bedre en noe av oss kunne tru. Takk Atle, gleder meg til å følge deg og dine Headbangerer  videre i jakten på våre predatorer.

 

Her har dere rapporten fra Atle :

Denne helga gikk turen til Mjøsa og Furnesfjorden. Jeg har fulgt med på de utallige fangstrapportene derfra på Facebook, det er tydelig at fisket der er brennhett nå. Så da jeg jeg uansett skulle være alene hjemme var det ingen tvil hvor jeg skulle dra.

Ut på tur igjen.

Vel fremme på Tjuvholmen ble jeg ønsket velkommen av ingen ringere enn Arild Falkefjell i Team Falken. Arild inviterte meg med bort i båten sin og ga meg en rekke tips, både hvor jeg burde kjøre til hvilket tidspunkt, hvilken dybde til hvilket tidspunkt samt at han viste meg sine egne ferdige riggede stenger med de agna han hadde valgt ut til å bruke på vannet den kvelden. Makan til inkluderende og hyggelig fyr! Det bare bekrefter inntrykket jeg fikk under trollingtreffet på Tyrifjorden forrige helg, her er det fokus på inkludering og deling av erfaringer, tips og triks. Som det ikke var nok med alle tipsene så slang han til meg en Devon sluk som jeg kunne prøve.
Etter en hyggelig prat med Arild gjorde jeg klar båten, rigget 4 stenger og satte ut på Mjøsa.

Klikk på bilde for å lese rapporten til Atle.

Følg Atle på facebook.
Her ligger det noen videosnutter fra turen.

Klikk på bilde

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here