På ørretjakt (skrevet av Matheus KK)

Jeg hadde avspasering fra skolen på onsdag, jeg hadde egentlig tengt å dra ut med båten å fiske gjedde. Men motoren har fått pest så da ble det ørretfiske! Jeg tok med både flue og haspelstang.  Jeg begynte med fluestanga fordi det vaket en del inne ved land. Tok noen kast rett ut men da skjedde det ikke noe. Så kastet jeg langs med land å da beit det med en gang på en rød maur. Den stripet jeg sakte rett under overflaten.

Etter det hentet jeg haspel stanga og kastet med en duo rozante 63 mm sp! Det var ikke mange kastene før det satt en skikkelig ørret på. Jeg skjønte ikke hvor stor den var før jeg så fisken i overflaten. Men den datt av etter ca 15 sekunder. Det var sett og slett helt grusomt. Det var nok en ørret imellom 1,0 og 1,5 kilo.

 

Da måtte jeg ta en pause og puste litt. Etter jeg hadde hvert ganske skuffa la jeg det bak meg og begynte å fiske igjen. Da hadde jeg et hugg litt lenger til venstre for der jeg sto.  Siden jeg hadde fisket på samme sted så lenge gikk jeg på andre siden av vannet. Der så jeg at ørreten jaget småmort i overflaten ganske nærme land. Så jeg kastet wobbleren ca. 2 meter forbi jaget og små jerket igjennom jaget. Da kjente jeg at det hugg 3 meter fra land, øket tempoet litt på innsveivingen, jerket og gjorde spinnstop da satt den. Men den var veldig veldig liten, kanskje 100 gram.

Og etter det, altså på kvelden døde det helt ut.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here