Gjeddefiske på Sperillen.

Det er torsdag 30. mai 2019

Sperillen har ikke vært seg selv på mange år når det gjelder gjeddefiske. Det er noe utrolig rart med hele vannet og gjedda.
Det var jo et eventyrlig fiske og mange brukte mye tid der oppe. Nå er det knapt en båt og se, naturlig nok.
Når fiske dabber av dabber interessen for vannet av. Noen få som meg gir dog ikke opp. Man har jo veldig trua på at fiske skal ta seg opp igjen og da, da skal jeg være der. Men nå begynner tvilen virkelig å sige inn. Nå er det ikke at vi ikke får gjedde, men hvor er de større individene.
Nå har det i flere år vært bra med fisk på 3-5 kilo, men der stopper det helt opp. Jo da noen store blir tatt med ikke i nærheten av hva det var. Ut i fra antall 3-5 kilos fisker man har fått de siste årene skulle det nå være mye fiske i mellom 5-9. Men nei det er utrivelig langt i mellom de. Det som også er en bekymring er kondisjonen på gjeddene. Mange gjedder er tynne og knallharde. Hadde de enda hatt tom mage og mye løst skinn men nei det er tynne og stein harde og ser syke ut.
På denne turen så var det slik det har vært de siste årene, men et lite håp kunne man se, og det var ei gjedde Eirik fikk på 8100 gram. Jo den var lang. 111 cm og ei slik gjedde er normalt 10+. Men dette kan ha vært ei etterleks gjedde og den hadde skinn nok til å vokse seg større. Så kanskje kanskje så vi en start på noe bra.

Denne dagen valgte vi å starte med å fiske av en veldig bratt kant, og kaste inn på rundt 2 meter. Normalt står de inne på selve grunna, eller akkurat der det brekker ned.
Vi valgte å fiske inne på grunna med fangbait 140 shallow runner. Og det tok ikke lange tiden før jeg hadde fast fisk. Den slapp. Så var det Kristin som hadde et hugg og den satt på hele vegen inn. 14 cm er for mange kort men jeg har litt trua på disse.

Det sto en del fisk inne i det området vi fisket og som før var de i mellom 3 og 4,5 kilo.

Men så. På en mcrubber smelt det til. Eller det smalt vel ikke så fælt og mothugget ble så som så, da han var på nippen til å dra til meg med stanga, men klarte å bremse mothugget litt. Noe som gjorte at vi ble usikker på hvor godt den satt.

Motoroil Black Back

oioi skarpe tenner Mister Eirik hehehe

Dette var faktisk en veldig fin fisk. Litt lik fiskene i gamle dager. 111cm og 8100gram. Vakkert.

Det var fart og det var fart inne på grunna. Et artig fiske, men man drømmer jo om disse som nå skulle ha vært 5-9 kilo. HVOR ER DE ?

Hmmmm og hvem drømmer vi om her Eirik.
Eirik var het nå og da var stangbøy rett som det var.

Været var helt perfekt. 3-4 sek/meter sydlig vind, grått med regn i lufta. Gjedde er mer på G under slike forhold når man fisker grunt. Blir det blikk som det etter hvert ble blir det vanskeligere rett og slett.

Denne fisken gjorde vond. Og dama på 50 måtte ty til litt tårer. Små gjedder kan til tider være umulig og håndtere og denne gjorde slik at vi måtte operer ut en krok fra Fruens finger. Heldigvis kom mothaken ut selv så det var å klippe og dra den tilbake den vegen den hadde gått inn.

Etter hvert ble det blikk og fiske døde ut. Det er ofte slik spesielt ved grunt fiske.
Fisker man dypere og i litt mer møkkete vann har det ingen ting å si. Da kan blikk være like bra som vind.

 

Dagens bete 🙂

Dagens oppsett 🙂
Concept Z3 og defy swimbait rod. Verdens letteste gjeddeoppsett der man kan kaste over 200 gram.

Sperillen har jeg alltid likt og jeg har så lyst på å se den blir bedre og bedre. Men nå er jag jaggu i tvil. Det virker som vannet er sykt på et eller annet vis.
Vi fikk et tosifret antall gjedder og hadde det gøy. Og det var et lyspunkt med gjedda til Eirik. Så får man bare håpe at dette var starten på en etterlengtet opptur i dette vannet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here