Bare å beklage at jeg til de grader klikker i Vinkel av glede. Spinnfiske etter ørret på Mjøsa (med film fra turen)

Sea Doo Fish Pro 

Jeg skal ettervært begi meg ut på en litt lengre artikkel om fartøyet jeg bruker her.
En Seadoo Fish Pro som AkersHus traktor A/S har i sitt sortiment. Denne gangen så har jeg prøvd å filme litt med et gopro kamera festet på styre slik at man kan få et bedre inntrykk en det vi har filmet før. Det jeg kjapt kan si er jeg jeg blir bare mer og mer glad i denne maskinen.  Den er så enkel og håndtere på land, den er så enkel og få ned og opp. Og som dere kan se på filmen, den ligger så utrolig godt på vannet og man kommer kjapt fra A til B hvis man ønsker det. En veldig stødig sak, med god lagringsplass. Dette må være den perfekte hytte «båten» Ikke minst langs vår lange kyst. Kjempe og dra og handle med. Ut og fiske på kvelden. Bare kose kjøre en tur, ja denne kan brukes til det meste.

Fisket :

Denne dagen skulle jeg og Kristin ut å spinnfiske på Mjøsa. Den «åpner» jo for trolling denne dagen og fisket i overflaten på denne tiden er ofte veldig bra….. på trolling.
Klart man feier over mye større områder, flere stenger, flere forskjellige baits under trollingfiske. Mens vi vi hadde en stang og et bete vi kunne bruke om gangen. Og vi satt/sto og kastet.

Etter 9 timers fiske så skulle det endelig skje noe, og det er her jeg klikker. Det ligger noe timers tenking på hva, med hva når og hvor og når man da «lykkes» blir man så forbanna fornøyd. Nå er det en som har vært til stor hjelp underveis i tenkingen og det er Kent Skaje. En viktig brikke, som faktisk får meg til å tru at det er mulig.

Vi hadde to hugg. Et til Kristin og et på meg. Så fikk jeg en og så mista jeg en som satt på litt.

Tide Minnow 75 SPRINT var bete Kristin hadde sin kontakt på.

Bete for dagen : 

Duo realis Jerkbait 100SP  en herlig wobbler som jeg har elsket fra første dag med DUO.
Den vil fra og med i høst kommer i størrelsen 8,5cm. Og de finnes i 10 cm, 11cm og 12cm.
Kommer også i saltvannsmodeller da i størrelsen 12cm med masse rå farger. 

Som spinnfiske wobbler er den i mine øyne helt genial. Den angriper vannet som om den skulle ha vært en varm kniv i smør. Små små tapp og den begynner å bevege seg pirrende. Dere kan se på filme fra Mjøsa hvordan jeg jobber med den.
Men først en liten pooldemo video.

Når det gjelder trollingfiske så ønsker man seg som regel en wobblere som både synes godt under i fra og som presser vann til siden slik at fisk på samme nivå som wobbleren blir oppmerksom på den. Synes Realis Jerkbait har en flott rull/wobblende gange. Formen på den minner også mye om agnfisken f.eks i Mjøsa, der vi var på denne turen.  Nå er jeg ingen spesialt på område men man prøver jo og snakke med folk som har peiling og da får man litt innputt.

Og her er den en snutt fra turen vi hadde. En tur jeg aldri kommer til å glemme.
Ikke bare fikk jeg en ørret på spinn, men det var også min første i Mjøsa noen sinne.
Nå har man fått litt blod på tann 🙂 Fort gjort.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here