Raymond forteller om sine dager over hos Søtabror.

Like sikkert som det blir vår er det at Raymond tar turen over til vårt naboland for å teste ut fiske etter gjedde.
Raymond er unik i sitt fiske. Det er svært få som legger ned så mange timer som ham gjør, noe som naturligvis gir gutten utrolig kunnskap.
Måten han gnur på er i mine øyne helt unik i Norsk sammenheng. Og måten han kombinerer metoder på. Han har en holdning til sitt fiske som gir han en utrolig kunnskaps base, han kan grave i ved behov.
Her kan dere lese litt om dagene han hadde hos Søta Bror :


Noen dagers gnuing er over. Våren på Vänern har ikke vært snill i år. Fiskene er ikke der di burde være i henhold til temp i vannet. Jeg hadde med Marius bye di første dagene. Jonas Nygaard var utpå æv. Vi møttes for en kaffe utpå. Da brøt motoren min tvert her var det ingen håp. Satt ned el motor å dorget inn til brygga. Så mønstret vi på Jonas.
Han fikk noen mindre gjedder den dagen. Snill som Jonas er så fikk vi låne båten hans resten av påsken. Snakk om tillitt han tok med skuta mi hjem mens jeg tok over utstyret hans. Dagen etter dorget vi litt for å leite opp fisk. Da river det tell en flott fisk på. Marius drar den inn med storskjelven
Flott gjedde på 111cm. 9.4kg.
Di neste dagene kjørte jeg lengre på nye områder, som jeg har sett meg ut på kartet. Leitet dypt/grunt/knekk/rygger/grunner. Lite fisk på loddet og lite liv. Men måtte bare banke på. En og annen meters fisk kom opp. Men ikke di virkelig store. Den siste dagen traff jeg endelig ett hett området.. 12 kontakter med topp 5 fiska på 504cm tilsammen i lengde. Endelig en ok dag, baits var wolfcreek/pigshad og platypus 19cm. Spinnfiska høyt i vannlaget over 10-12m dyp. Stenger gikk det i eastfield ballista og 13fishing Muse. Den sistnevnte stanga har jeg virkelig fått smak for..
Brutalt god kontakt med bete. Lett i vekt, og kaster beter veldig lett
En nytelse ved kjøring av stor fisk. Stanga jobber godt hele tiden som gjør at den følger med på alle bevegelser gjedda gjør. Ergo 0 slakkline.
Været har vært for fint denne påsken, en fornøyelse med slike dager på venern. Men går nok utover litt dårligere fiske desverre.
Nå må jeg titte på motoren min så den blir klar fortest mulig igjen men jeg kommer sterkt tilbake. Takk igjen Jonas Nygaard

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here