Norsk varemesse og Campvillmark får terningkast 1. Butikkene får terningkast 6 ut i fra forutsettningene.

Ære være de få aktørene som var der innen fra segmentet sportsfiske. Og de var FÅ. Svært FÅ, men de skal ha ros. De skal ha all ros vi kan gi.


Hvem er arrangør, jo det er Norges Varemesse. Det ansvaret har de hatt siden 2014. Et av hovedmålene til NVM er rett og slett og fremme Norsk næringsliv. Hvis vi stopper opp ved,  «fremme Norsk næringsliv» så er jo det fantastisk. Ingen tvil om at Norges Varemesse på papiret har som målsetning og gjøre en  kjempe jobb for vårt «næringsliv», men hvordan er det i praksis ?
Husk nå at jeg ser messen med Sportsfiske øyne. Når det gjelder ansvaret så er det slik jeg ser det for meg :  Norges varemesse som arrangerer leverer over betingelsen til CampVillmark som tar for seg innholdet, altså har kontakt med leverandører, butikker utstillere.
Så NVM legger ting til rette, mens Campvillmark fyller det med innhold.
CampVillmark, skriver på sin side :
Vi samler de beste utstillerne, de morsomste aktivitetene og de sterkeste merkevarene innen jakt, fiske og friluftsliv til en forrykende helg fylt med foredrag, kurs og opplevelser for villmarkinger i alle aldre.

Så, slik jeg forstår det så er Norsk varemesse som arrangerer feste. CampVillmark fyller festen med innholdet.

Jeg vet alt for lite om prisene for å være med på messen. For å leie en stand.
Men det man hører er jo at det er for dyrt. Når man gikk fra 4 dager og ned til 3 som det er nå så oppretthold de prisene (i følge ryktene) Alle mistet en inntektsdag, men utgiftene var de samme. Alle klager på priser i Norge. Det er jo slik at vi ikke ønsker å betale noe for noe egentlig. Så at butikker, leverandører og utstillere  klager på pris for å stille ut skulle man kanskje ta med en klype salt.

MEN jeg sliter med å gjøre det. For det er snart ikke en fiskebutikk som bruker tid på messa. Det er flere leverandører og butikker  man kanskje skulle tro så verdien i denne messa. Og jeg tror jeg kan si med 100% sikkerhet at alle ville stilt hvis man så verdien i det. Hvis festarrangøren la det til rett for inntjening. Ingen næring i Norge sier nei til å tjene penger, INGEN. Alle vil på riktig fest, alle vil synes på rett fest. Så JEG, jeg  tror på butikker og leverandører når de sier at det er for dyrt.

Hvis jeg fikk med meg alle så var det vel Stonfly og Angler av de litt større butikkene, så var det isfiskespesialisten som var tilstede. Mulig det var noe flere i  rene fluefiske segmenter som jeg ikke fikk med meg.  Jeg skal ikke legge noe dom over de butikkene som var det, de skal ha all ære for å stille opp. Og man får jo virkelig håpe og tro at det gikk så bra at de kommer tilbake igjen neste år, hvis ikke så dør CampVillmark sin sportsfiske del.

For hvis de mener seriøst at de har levert på dette området i 2019

«Vi samler de beste utstillerne, de morsomste aktivitetene og de sterkeste merkevarene innen jakt, fiske og friluftsliv til en forrykende helg fylt med foredrag, kurs og opplevelser for villmarkinger i alle aldre.»

Så har de et alvorlig problem.

En slik programerklæring er jo ikke målbar, så sånn sett så vil de aldri feile.  Hvis de ikke går inni seg selv og innrømmer det.  For man kan jo si at de som er der, er de sterkeste, ingen kan bli tatt på det.

Jeg kan fortelle en liten historie fra mitt eget Pikewallis.

Agneta Brunell Projektledare i den Svenske Sportsfiskermessen. I Norge sitter Per Anders Iversen i samme stilling.
Ca to uker før jul får jeg en mail fra Agneta Brunell, noe vi har fått i mange år.
Det er samme spørsmålet år etter år. Hei Erik, det er Agneta, Kan dere legge ut en annonseknapp for oss på Pikewallis. Jeg har i alle år svart JA, selvfølgelig. Dette vil si at den Svenske Sportsfiskermessen ser verdien i www.pikewallis.no. De vet at vi har mange lesere som er den kundekretsen de ønsker å ha på besøk.  Jeg har aldri hørt noe fra CampVillmark. Aldri.  Jeg vil våge å påstå at Agneta ser verdien i å ha oss Pikewallis som en hjelpende hånd, hvis ikke hadde mailen uteblitt. Per Anders Iversen har nok en helt annen oppfatning. For fra den kanten har det aldri kommet et ønske om at vi skal profilere CampVillmark.

Det hviler sikkert et ansvar på leverandører, butikker og utstillere , men «festen» starter ikke der. Festen starer hos Norsk Varemesse, som gir sine føringer til CapmVillmark som igjen da skal  samarbeide med butikker, leverandører og utstillere , slik at de faktisk får laget den festen de lover oss sportsfiskere.

For jakt og mulig friluftsliv så er dette en kjempebra messe. For sportsfiske så går det slik man nå har sett det i noen år mot den sikre død.

Det er null profilbygging, det er null profilannonsering, det er strengt tatt ingen ting som kommer fra CampVillmark som har noe med vår gren og gjøre.

Ta dere en studietur til Agneta dere i NVM og CV og lær. Jeg tror faktisk det kan være en studietur som har mening.

For slik det har vært en stund og slik det var i år kan det ikke fortsette.

Her har du noe som prøver å heve sportsfiske Norge hver eneste dag. dag ut og dag inn.
Hvorfor blir ikke disse invitert ?
Hvor er team Colibri
Hvor er team Pikewallis
Hvor er team Club Zander
Hvor er Hooked
Hvor er alle profilerte meitere ?
Hvor er betes snekker Michale Andersen, Hallingwobbler, Stian S. Reigstad med flere.
Hvor er de profilerte havfiskerne ?

Jeg har garantert glemt noen. Hvorfor ser ikke CampVillmark verdien i å få til et samarbeid med disse over her. De vil garantert kunne trekke folk til messen. For det finnes folk innen for disse teamene/metodene som garanter er forbilder og ikke minst pga. av sin dype kunnskap på visse områder vil kunne skape trafikk.

Man kan kritiserer butikker, leverandører og utstillere som ikke kjenner sin besøkelses tid, men fader heller du må faktisk  føle at du er velkommen, ingen gidder å gå på en fest der man ikke får noe igjen for å bidra.

Det siste jeg gjorde når jeg reiste fra messeområdet i går var å betale en relativt heftig parkeringsavgift. Jeg hadde altså vært der for å fremme sportsfiske. Det ville Norsk Varemesse ha betalt for, i form av parkeringsavgift.

Jeg vil benytte muligheten til å takke de som var innom oss, dere er utrolig flotte mennesker. Noen herlige samtaler ble det. Og til karen som skulle fiske gjedde i Drammenselva, fader får håpe du lykkes nå.  Du fra Trøndelag som skulle ha nappvarsler, får håpe du finner det et annet sted, for på messa tror jeg ikke det fantes. Og husk å ta kontakt.  Og gutta fra Eidsberg, Skitt-fiske. Gutta fra Kongsvinger, vi ses. Og til Nicolas, vi snakkes 🙂

Skitt-Fiske.

MVH
Erik Walmann

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here