Når damer liker damer.

To dager med gjeddefiske er over. Det har blitt utrolig mye nøting på samme plass. Kaste kaste kaste kaste. Fra 4 og ned til rundt 8 meter har vi vært med våre baits.
Vekter fra 10 til 20 gram har det vært festet wolfcreekshad, mcrubber, wingman og pig. Og for min del litt brobaits. Jeg må vel innrømme at jeg har blitt utfisket i to dager på rad. I går så var det jeg Kristin og Aleksander. De sto for all action uten om et hugg, som jeg faktisk hadde.  Det hugg og det drillet fisk både fremme og bak i båten i midten sto jeg. Fryktelig irriterende og utrolig frustrerende. Men jeg følte jeg fisket helt OK og da er det ikke så mye mer man kan gjøre.

Kristin med en fin pike tatt på en pigshad.

Så kan jeg si litt om hvordan jeg hadde det. Kristin satt fast og jeg ville prøve å hjelpe henne, så jeg ga stanga mi til Aleksander og jaggu høgg det ikke på mens han sveivet inn. Så jo da jeg fikk en fisk på «min» stang men det var det Aleksander måtte holde i den hehehee. Det var gøy at det var på et nytt bete fra Jeff Boggs.

Sinister Shads

Så er det Aleksandar og Wingman. Det er som hånd i hanske. Det er utrolig hvor bra han fisker med den. Og spesielt den blå, Blue Pearl.

3500gram.

Var ikke alle som ville bli med opp. På bilde under her slipper gjedda akkurat taket.

Litt mutt hehehehe.

Så skulle Kristin sette standarden, det begynte å li litt utover kvelden da det smalt godt til nede på rundt 6-7 meter. Vi skjønte etter hvert at dette var en riktig fin fisk.  Kanskje luktet vi på 10+ grensen.

Old School Perch.

Kristin begynner uten tvil å bli en dreven storfisker. Jo da, du kan se det på henne at hun blir litt ekstra gira når det er stor fisk, men fader hun beholder roen utrolig bra. Det er ikke noe full panikk slik man kunne oppleve i starten. Det har vært en utrolig artig reise og følge med denne dame på 50 år som begynte sin fiske ordentlige fiskekarrierer for 2 år siden.

9300gram og 107 cm

Så er vi over på dag to og da var Thomas med. Og det ble jo slik da at Nafstad som dagen før fikk fisk. Så fikk Thomas og så fikk………jaggu fikk ikke jeg en. Den tok rette ned fra båten når bete bare hang der. Så kjente vel ikke noe hugg egentlig.

4900gram

Det ble to flotte dager med Nafstad som guide. Det er gøy å se hvordan han virkelig har knekt koden spesielt med wingman. Nå var det mcrubber, wingman og wolfreeck som leverte på denne turen. Egentlig ikke så rart da dette er shadder som går utrolig fint og er favoritter for mange. Når det gjald farger så var det ikke noe rød tråd i dette. Det var blått, det var litt duse abborfarger, det var weksell som er litt turkis, vil jeg kalle det.
Tempen var imellom 6-7 grader. Vindstille dag 1, litt vind dag 2. Vi nøta veldig mye på et sted og det er uten tvil melodien. Vi testet et par «nye» plasser dag to, der den ene ga fisk, den andre ga hugg. Det var bunn nære fisking som var melodien. Og en ting som slo meg var at Aleksander og Kristin satt mye mer fast en meg, så mulig de var flinkere til å holde bunnen en jeg var og at det var det som skilte meg fra de.
Nå ser det ut til at vannet kommer og fisket vil da i en periode være vanskelig. Stigende vannstand er erfaringsmessig vanskelig. Det er nok mange nå som går å venter på etterleksfiske og det kan komme fort. Nå vil tempen naturlig nok synke litt igjen når den stiger men med været vi har så tar det ikke lang tid før vi har de magiske 10-11 gradene som ser ut til å være riktig temperatur for lek i Øyeren.

Må får takke Nafstad som virkelig leverte varene som guide spesielt for alle andre en meg 🙂 hehehe.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here