En vellykket Lofottur.

Fiske etter torsk sto på planen i påsken, vi tok derfor turen til Skrova. Vi hadde kun 3 dager og fiske på, så vi måtte bruke tiden riktig. Første dagen var egentlig den beste, en god del fisk ble det, noen var små og noen var store. Under har du et bilde over to fine eksemplarer. De ble begge tatt på Westins Crazy Daisy 400gram.

For å finne fisken brukte jeg ekkoloddet ganske ofte. Jeg er ganske kjent i området, men et ekkolodd til dette fisket er uansett gull. Du kan markere plasser, finne stimer med sei og finne de beste kantene. Og det var på kantene jeg fant torsken. På bilde under er et perfekt eksemplar på et sted hvor torsken befinner seg.

Etter og ha funnet kanten, var det bare å fiske. Den vanlige metoden er å slippe jiggen ned til bunn, så dunke et par ganger, etter det sveive opp ca. 2 meter, etter det løfte stanga kjapt opp, og sakte ned. Det er da hugga ofte kommer, og det gjorde de!

Turen ble rett og slett vellykket, ufattelig gøy med litt større fisk, og når de tar så hardt som de gjør, er det ekstra artig. Påskeværet var også på plass.

Lofoten er vakker, det er det ingen tvil om. Vi ses til neste år!

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here