Det er så man må klype seg hardt i armen.

Det er ikke få timer man har tenkt og lurt og vurdert og lurt og smilt og nesten grått og lurt og vært høyt opp og langt nede og opp igjen.
Som liten er man utrolig sårbar. Det tar år og bygge opp, det kan ta en time å rasere det hele. Og starte en bedrift i en bransje som Sportsfiskerbransjen er nok ikke noe verre eller enklere en noe annet, men for meg personlig så betyr det så mye mye mer en bare å starte en bedrift. Og når man i tillegg begir seg ut på et fiskeområde (predatorfiske) som ikke er av de største her til lands så gir det uten tvil store utfordring. Men også en liten fordel. Utfordringen ligger jo i volum, det er ikke enkelt å få inn de store volumene. Og det er mange butikker som er skeptiske av helt naturlige grunner. Fordelen er jo at de ikke finnes all verden fra før så det å få inn noe i butikker som ser verdien i kunde gruppen predatorfiskere, ønsker jo oss velkommen. Og de butikkene finnes. De er ikke mange, men de er der.

Nå begynte jeg ikke med dette for å tjene penger, jeg ønsket at vi i predatormiljøet skulle slippe å dra til Sverige for å kunne få tak i det som mange anså som det beste.
Darts var de første jeg egentlig snakkes seriøst med. Så var det Svartzonker, Eastfield, Renz, Mangeboy og Gladsax. Og alle ville være med. Her kan jeg nok takke den jobben som har blitt lagt ned i pikewallis sin nettside opp igjennom. Man har jo etter hvert blir kjent med mange og fått et brett kontaktnett. Noe som uten tvil har gjort ting mye enklere. Så har Headbanger kommet til, i sammen med DUO og 13Fishing.

Her ligger kanskje noe av utfordringen, men vil så mye og ønsker så til de grader å skape. Men her kan man virkelig tråkke feil. Man skulle vel tro at jo flere produsenter/leverandører jo bedre, men det er en skummel tankegang. Jeg ville være en god «grossist» både fremover (altså butikk) og bakover (altså mine produsenter/leverandører) i verdikjeden.
Det vil si at man skal legge 100% innsats for alle. Alle skal føle at vi er der for de. Så det å velge riktige samarbeidsparter med «riktig» sortiment er utrolig viktig. Man skal ta godt vare på de man har. Det er ingen tvil om at jeg drømmer om et par til, så får vi se om vi lykkes med det og om det føles 100% riktig.

Og nå går jeg over til å skrive vi, for vi er to, og uten den hjelpen jeg har fått av Kristin Roos Ass tror jeg faktisk dette ikke hadde funka. Ettersom jeg ikke har at  muligheter til å gi henne noe lønn, ble hun medeier. Jeg følte jeg måtte gi noe tilbake.  Hun fikk sin andel av firma som takk for all hjelp hun hadde gitt og forhåpentligvis skal gi. Ingen av hos har noen erfaring med å drive en egen bedrift så det er mye leaning by doing. Men vi har hatt godt hjelp fra Tove Gulbransen som er dagleder i Odalen Næringshage. Hun har vært en mentor for meg og oss.

Når vi i dag har vært og jobbet på Jaktia Jessheim så er det som en liten drøm. Når vi så hvordan veggen etter hvert fylte seg opp. Så er det så man må klype seg i armen. Og uten et godt samarbeid med Wolfcreek, Headbanger Darts,Svartzonker,Eastfield,13fishing,Duo,Mangeboy og Gladsax hadde ikke dette vært mulig.

Det er nesten så vi klarer og fylle et stangstativ også.

Det er en rar drøm dette. Det er en følelsesmessig berg og dalbane. Til tider er jeg og Kristin veldig uenige om fremdrift og tankegang. Hun holder fast i penga mens jeg gjerne vil «investere» de. Men det klarer vi å komme oss igjennom.

En ting jeg setter svært høyt, det er å ha testet det aller meste vi selger. Dette har noe med troverdigheten inn i mot butikk og ut i mot kunden. Stenger og sneller er utrolig viktig, kanskje det alle viktigste og få testet.  For alt er ikke like bra og vi som små har ikke råd med å gamble på det område. Det gjelder egentlig hele sortimentet.
Klart vi er heldige som har merker som brukes av mange i vårt naboland. Dette gir oss masse gratis testing.Der er det pro team hos de fleste vi har og dette bidrar veldig positivt, Så skal vi ikke glemme vårt eget Team Pikewallis  som også bidrar til å fremme predatorfiske på en flott måte.

Skitt-fiske alle sammen !!! Jeg håper vi i PikewallisFriluftsliv er med på å berike Sportsfiske Norge på de områdene vi kan. Og at vi kan gjøre det i mange år fremover.

 

Pst

Det er ikke så mange dagene siden vi var i Rendalen og leverte litt varer hos May&Fred.
Det er en utrolig flott del av jobben. Man treffer svært mange hyggelige mennesker på sin ferd.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here