Årets første tur med trackeren gikk til Sverige.


Vi kommer aldri til å bli som Sverige når det gjelder gjeddefiske. Når man kommer ut på et vann som Vänern så skjønner man fort det. Det er kilometer på kilometer på kilometer på kilometer på kilometer med heta platser som JanO i Fisheco liker og kalle det. Og han har faktisk helt rett. Det er enormt rett og slett. Det er ikke lett som spinnfisker med et par tre turer i året å få til all verden, men på denne tiden går ofte turen over til våre svenske venner.

Det var Kristin Roos Aas min kollega. Det var Bjørge Sand min nabo og det var jeg som skulle innvie årets første tur i Trackeren.

Vi hadde også flere team medlemmer i området. Raymond og Thomas. To mye mer rutinerte karer i område en det vi tre andre er. Vi la opp en liten strategi. De trollet og vi spinnfisket. De hadde kjørt grunt før vi kom utpå uten resultat. Nå ble vi enige om at de skulle kjøre dypt og vi skulle fiske grunt. Når vi snakker dypt så er det områder ned til rundt 15-20 meters dyp. Når vi snakker grunt er vi på 1 til rundt 4 meter.

Klart når man får beskjed om at de ikke har lykkes med trolling på grunt vann så er det litt kjipt og begynne å spinnfiske grunt, men men. Når man spinnfisker så gjør man jo det mye mer grundig en man får kjørt det med trolling.

Baguett med tja HOT or NOT ?

For min del så ble det DUO fangbait som ble fastet i fortommen.  Et perfekt bete under slikt grunt fiske i mine øyne. 14cm shallow runner flyt. Jeg legger på bitte litt blytråd for å få den til å bli 100% suspending men en liten liten synkrate. Det gjør at bete rett og slett blir hengende i spinnstoppet. Og du kan la det henge der lenge hvis du har behov for det.

Det ble som forventet en vanskelig dag med helt rått være ute vær. Sola skinte og det var nullvind. Et vær man digger å være ute i men et vær man helst vil slippe under fiske. Det er en fordel at det er litt vind. Men man tager det man haver og gjør det beste ut av det.

Trollerne sleit de også men de fikk vel opp 3 fisker i løpet av dagen med topp på 94cm.
To av de ble tatt på spinn utpå ettermiddagen og en på trolling midt på dagen. De kunne melde om lite liv på ekkoloddet og det de så sto sprett og var ikke på hugget.

Det ble litt flytting for oss vi prøve kanter vi prøvde grunner uten under vegetasjon og vi prøvde grunner det det var en del vegetasjon. Og det var i et slikt område vi skulle finne fisk.

Jeg var så heldig å å få kjøpt med et costum Chubby Chaser spø på messa fra Eastfield.
Et av 30 stykk. Et utrolig artig spø og fiske med. Minner litt om Fateblack 7`11″ Heavy. «spinkelt» men kraftig.

I sammen med a3 med høy utveksling så var det gøy å fiske med. Høy utveskling passer til hardbait fiske.

I et område med vegetasjon så smelt det jaggu på en fangbait 140sr. Jeg såg fisken kom sigende bak og plutselig tok den wobbleren. Et herlig kalabalik ble det.

Det ble med denne ene fisken, men det var en meget viktig fisk for meg. Som  jeg har skrevet om før så har jeg veldig trua på fangbait. Jeg kunne ha tenkt meg at den var ca. 4 cm lenger men jeg skal jaggu få lurt på en 10+ på det bete i år (og nei det blir ikke noe veddemål om noe grenserett Steinar)

Kristin og Bjørge ble dessverre fisketomme, men fader under en slik at ble vi alle enige om at vi hadde hatt en flott tur.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here