På jakt etter sjøørreten en fantastisk vårdag

Endelig var det blitt tid for å få tatt seg en sjøørrettur. Planen min denne dagen var å utforske et område i Mossesundet. Onsdag morgen satte jeg meg på toget på vei nedover til Moss. Yr var meldt 10 varmegrader og strålende sol i dag, og jeg tenkte at dette ville bli en flott vårdag. Da jeg hadde gått av toget og kommet meg fram til fiskeplassen, bestemte jeg meg for å starte med og hive litt sluk. Valget falt på en brun og blank sluk som jeg hadde hatt liggende i slukboksen ganske lenge.

Slukstanga som jeg brukte denne dagen var en Fate Steel stang ifra 13fishing.

Etter at jeg hadde avfiska et område med sluk i en times tid uten resultater, valgte jeg å gå til en annen plass som lå et par hundre meter lenger bort. Nå ville jeg prøve fluestanga. Fluestanga som jeg hadde med meg, var en 9 fots Redington-stang. Jeg satte sammen stanga, dro fluesnøret gjennom stangringene, satte på en fortom og knøt på en oransje CDC reke i enden av fortommen.

På første kastet med reka så beit det på en sjøørret. Den var under minstemålet, så den ble da sluppet tilbake igjen. Her fikk jeg forresten en turgåer til å ta bilde av meg.

Jeg gjorde et kast til og da smalt det på nok en sjøørret. Denne var også under minstemålet og fikk derfor friheten raskt tilbake igjen.

Etterpå så ble det ganske så stille. Jeg fisket litt her og der med reka, men kjente ingenting. Etter hvert så bestemte jeg meg for å slappe av litt og spise litt lunsj. Når jeg hadde spist, byttet jeg flue. Det som jeg satte på nå, var en hvit og chartreuse Jiggy.

Da tok det ikke mange kastene før det beit i den andre enden. Det viste seg å være nok en liten sjøørret som også fikk friheten tilbake igjen. Jeg fortsatte å fiske med Jiggyen, men det skjedde ikke noe mer på den. Jeg valgte derfor å prøve en børstemark.

Jeg fisket med børstemarken i en halvtime, og på denne så hadde jeg på enda en liten sjøørret som falt av.

I firetida kom det en skikkelig vindkule og det ble ordentlig vanskelig for meg å kaste med flue. Da begynte jeg å fiske litt med sluk igjen. Jeg prøvde den samme sluken som jeg hadde fiska med tidligere på dagen. Det tok ikke mange kastene før det smalt til i den andre enden. Etter en liten fight så kunne jeg lande en halvkilos ørret. Den var over minstemålet og ganske fin, så den valgte jeg å ta med hjem til mat. Jeg prøvde litt til, nen kjente ikke noe mer. Da begynte jeg å pakke sammen sakene mine for å dra hjem. Jeg hadde fått fire sjøørreter i dette flotte vårværet, og jeg var godt fornøyd med dagen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here