Matheus fikk en knallåpning på sitt isfiskekarriere på Mjøsa. Med god hjelp av to dyktige karer.

Matheus Klæbo Karlsen

Bloggpappas innspill :

Matheus er særs heldig. Han har hatt noen opplevelser i 2018 og nå 2019 som ikke mange 13 åringer er i nærheten av å oppleve. Han har blitt invitert på mange flotte turer. Selv om Matheus ikke helt klarer å innse det selv så er det jo fordi han er en fantastisk kar som gjør at han blir invitert med ut. Gutten bidrar og skaper god stemning når han er med på tur. Så er det to egenskaper til. Gleden han viser når andre lykkes og fiskegleden han viser når han selv lykkes. To meget viktige  egenskaper når man ferdes i andres selskap. Nå er han ikke avhengig av oss eldre, da han er på mange turer på egenhånd. Jo, han er jo litt avhengig av en snill mor og far, ettersom man som 13 åring ikke har tilgang til førerkort. Men han kan også traske noen kilometer innover skogen uten noen form for voksen hjelp.

Denne lørdagen i mars hadde Matheus blitt invitert av Oddvar og Julian Henriksen (far og sønn) på isfiske på Mjøsa.

Mjøsørret i fiskesuppen. Bilde tatt av Monika Klæbo Karlsen som er en meget ivrig instagramer. der hun tar bilder av masse mat fra egen hage. hun finnes under «monikika» Og masse bilder av skilt fra hennes mange skiturer i marka.
Bilde tatt av Monika Klæbo Karlsen

Her kan du lese historien skrevet at Matheus.

 

Isfiske på Mjøsa med Julian og Oddvard Henriksen!! 

 

Vi var ute etter abbor og ørret. Jeg har aldri fått fisk på isen før men Oddvar og Julian er veldig veldig dyktige så her kunne jeg lære masse. »

Vi skulle fiske i et området som er ca 18 meter dypt. Det tok ikke lang tid før oddvar fikk den første abboren, så fikk jeg også jeg en abbor som jeg trodde var mye mye større. så fikk Julian to veldig fine rett etter det!! Så vi traff nok stimen. Så byttet jeg hull. Fisket i kansje 3 min før jeg fikk min første Mjøs ørret.

Den var ganske sprek og hadde noen artige utras, hadde aldri fått den opp av det lille ishullet uten Julian!!!  Den var ganske feit og veide 1,9 kilo og var 57 cm.  Som er min største ørret.  Så husker jeg ikke hvordan rekkefølge vi fikk resten av fiskene, men jeg tror den neste vi fikk var den andre ørreten min. Men den var ikke «stor», i hvert fall ikke til å være Mjøsa, men veldig veldig sprek!!!  Julian hjalp meg med å få opp alle de fiskene jeg fikk!

Så fant vel begge gutta unntatt meg stimen igjen.  Tror den største til Julian var ca. 500 gram, som er veldig fin fisk!

Jeg har aldri fått fisk på isen før dette så det var veldig gøy å kjøre så sprek fisk!!.

Bloggpappas innspill :

Må få takke Oddvar og Julian som inviterte Matehus ut.  Det var en relativt glad gutt jeg snakket med på ettermiddagen på lørdag. All ære til dere to.

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here