Det er utrolig vanskelig om dagen. Er det flere som har det som oss ?

De siste to ukene har det vært utrolig vanskelig å få til noe bra sjøørretfiske. Plasser som tidligere leverte i år er nå helt tomme. Det er ikke følge fiske, det er ikke vak, det er ingen hugg. Hva er det som kan ha skjedd ? Det er ikke så alt for lenge siden man hadde noe turer der man var oppe i 5-9 fisk.
Nå er det null null null.

Ingen tvil om jeg og «mine» koser oss men det gjør noe med deg og blanke tur etter tur. Og det er ikke bare meg og oss, garve fiskere opplever det samme, de sliter rett og slett.
I dag var vi på Fornebu, etter å ha vært en liten tur innom Nordisk Fluefiske som hadde sjøørretenes dag i dag. Der traff vi Jørgen og vipps så var vi tre som stakk for å prøve noe kast. Vi har jo fortsatt gleden av å teste utstyr, men vil vel påstå at jeg har kastet nok kast nå uten fisk til å kunne kjenne og føle. Nå vil jeg kjenne det butter litt i andre enden.

Kristin sliter og jeg sliter. Det vil seg rett og slett ikke. Svaret på hvorfor er nok ikke så vanskelig. Det er rundt 2 grader i vannet. Og det er ikke nok sol til å ordentlig varme opp vikene enda. Men det sitter langt inne og innrømme dette.

Jørgen sliter han også. Ikke bare med fiske, det er noe, ja hva kalles denne Appen. Finder hehehehe.

I utgangspunktet var det ok forhold i dag med det er kaldt. Men god vind pålands skulle tilsi at fisken kunne vandre relativt nære land. Men det var ingen der i dag. Ingen som ville hugge i hvert fall.

En ting var virkelig gøy i dag og det var denne lille tøffe krabaten her.
Tetrawork Yurameki  4,8 cm med hele 6,3 gram. Fader å man fikk fart på seg under kastene. Men en herlig tøff liten jerkbait. Ved ren innsveiving går halen frem og tilbake. Legger du inn små små jerk så har du en pig (for de som kjenner det jerkbaite til gjedde) Utrolig tøff sak som jeg fikk veldig trua på. Det kommer i mange tøffe farger. Dette må være et kongebete etter ørret i alle våre ørretvann. Men det er jo et stykke fra møresilda 16 gram til å teste ut noe slikt. Men fader heller, jeg vil jaggu våge og anbefale å teste ut denne lille store tøffingen.

Det blir ny tur i morgen. Kvelden brukes på gulesider og kartfunksjonen.
I dag har jeg begynt ved Svenske grensa og jobbet meg oppover. Utfordringen er jo hva man skal se etter. Men med så kaldt vann så kan det være smart å finne området som er så brak som mulig uten å fiske ulovlig. Har fisket veldig mye grunne viker i det siste og det har ikke levert . Og tanken rundt er at det ikke er varmt nok der enda.

Men en ting er sikkert jeg gleder meg vilt til det blir litt varmere. Få testa stenger,sneller og baits når ørreten virkelig er i støtet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here