Matheus på sjøørretfiske i vinterferien. Og jammen ble det ikke en fin fisk !!

Sjøørret fiske i 6 grader

Jeg har blitt tipset om en sjøørret plass i son i fjord. Det har jeg fått 4 sjøørret til sammen. Fikk på første turen på andre kastet. Og andre turen fikk jeg på første kastet. Da var det veldig kakaovan!!  Har hvert der 3 ganger etter det tror jeg. Da var det helt klart vann og null fisk å få. Jeg har ikke peiling om hvorfor. Jeg har tipset fiske kompisen min «Fabian» om den plassen, han dro dit på søndag å fikk sin første sjøørret da var det også veldig farga vann. Var der idag også men perfekte forhold, fiska opp flo det var 3 sekundmeter og 6 grader. Men samme møkkete vannfarge. Men det ble null fisk, heller ingen hugg. Prøvde med kort haspelstang og små wobblere. Så kjørte vi til en annen plass for å teste fluestanga, det var det litt klarere vann men en del mer vind. Det var det også helt døtt. Så ville lillebror til en brygge vi har hvert på mange ganger før for å fiske torsk, flyndre, knurr osv. osv. Jeg hadde et hugg men pappa/lillebror Melvin mistet noe skikkelig stort!! Det hadde 2-3 ganske kraftige utras. Men så datt den av. Vanskelig å si hva det var eller hvor stor den var. Men vis den satt riktig var den stor!  Så tok vi en kakao pause og slappet av litt. Etter det dro vi til den plassen vi startet på, men det var det 2 svaner som ødela hele greia.  Etter det dro vi hjem.

Men litt om hvordan man hånterer sjøørreten.  Fisk  under minste målet, tyn eller over 2 kilo skal alltid settes ut. Nå har ikke jeg fått en i nærheten av 1 kilo en gang så ja…. hehe. Når man skal sette de ut så skal man alltid bløte hendene før man tar i fisken. Vis man har håv skal/børr man bare ha håven i vannet før og etter måling, veing  og bilder osv osv.

Ny sjøørret plass!.

Erik hadde tipset meg om er sø plass som var like ved der jeg har fisket etter sø i en stund. Men der har jeg hvert utrolig mange ganger uten å lykkes noe serlig. Ca 30 ganger og fått 2 sjøørret og mista 3. Så det er ingen bra plass.

Det var 3 grader, 5 sekundmeter og vi fisker opp flo.
Der vi var i dag, stedet er ganske likt! Ca. samme dybde og samme type tang og gress. Når vi, pappa lillebror og jeg kom frem så jeg fort at jeg ikke hadde sjanse til å kaste med flue! Så det ble bare haspel. Med en gang jeg kom ned til vannet tok jeg noen kast uten respons. Så flyttet vi oss kanskje 40 meter å der var det litt dypere! På første kastet lot jeg bete synke litt før jeg begynte å fiske, kanskje 10 sveiv med snella før det beit på. Den var ganske sprek og jeg tror jeg hadde 65 000 i puls, son ca. Det var en fin fisk på 915 gram og 47 cm. Som egt var litt dumt med tanke på at jeg har drømt om en ørret/ sjøørret over kiloen. Men skal ikke være skuffet for det.  Stanga jeg brukte her var fra 14-40 g, som var egt helt greit fordi jeg hadde sikkert besvimt vis jeg hadde holdt på veldig lenge.
Etter vi hadde tatt noen bilder av fisken var fingrene så kalde at jeg måtte vente en stund før jeg kunne fikse igjen. Fikk ikke noe mer fisk etter det. Men det var greit.
Nå har jeg fisket ørret og sjøørret med Illex ganske lenge, men fra nå blir det nok bare duo!.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here