Litt om de siste betesbyggerne som kommer til sportfiskemässan 2019

Litt informasjon om de 8 siste betesbyggerne som kommer til Sportfiskemässan 2019.

Vi starter med RB Baits:

Hej!
Richard Björkell från Finland här. Rätt ny i gemet, gjöt min första jigg i december 2015. Har runt 10 olika jiggmodeller i produktion, men på mässan kommer jag att ställa ut endast träbeten.
Vill ni ha ett bete med mycket detaljer och glamour har jag nog tyvärr inget att erbjuda, men är ni i behov av en ekvobbler som är perfekt till spinnfiske och utmärkt för trolling, som vaggar i riktigt sakta fart, då kan ni stanna och kolla lite.
Vi syns på mässan 2019.

High 5 Lures:

My name is Finn Sloth, I live in Denmark, I am the owner of High 5 Lures, and have been making handmade fishing lures since 2015.
I make both soft and hardbaits, and my lures are mainly build for pike, perch and zander fishing, but have already landed numerous of other species around the world. I have visited Sportfiskermässan many times, but this year will be the first time I show my baits in ”betesbyggargatan”.

Jenzza Lures:

Jag heter Jens Norblad, 45 år, ursprungligen från Norrköping men sedan 1995 boende i Karlskrona.
Jobbar som Yrkesofficer i Marinen till vardags. Är Särbo och har 2 söner på 17 respektive 12 år från tidigare förhållande.
Byggde beten redan som 14 åring i pappas garage under några år men lade ned den verksamheten tidigt. Började åter att bygga beten, från början som tidsfördriv till egen låda i samban med en efterhängsen influensa som höll mig från jobbet under en månad 2011. Fastnade dock ordentligt i betesbyggarträsket, det ena gav det andra och vips 2013 var jenzza.lures fött.
Min filosofi är gediget hantverk, med så bra finish som det bara går, samtidigt som betena skall ge bra med fisk. Mina beten byggs i huvudsak av bokträ. Genom åren så har jag testat en rad olika typer av beten, många av dem efter förfrågan från kunder, vilket jag tycker är riktigt kul. Därav att jag har en massa modeller att välja från. Allt från släta större jerkbait, till mindre tailbeten, och detaljerat karvade kopior på tex abborre, gös eller gädda…
Hösten 2016 började idén födas att testa på gjutning av gummibeten. Jag tog initialt fram 2 modeller under senhösten/vintern som sedan provades under december/januari. Testfisket blev riktigt bra, och så föddes mina 2 första gummimodeller, jenzza.iden och jenzza.snipan. Jenzza.snipan vann gummiklassen vid Baitbild 2017 under Sportfiskemässan i Jönköping, vilket naturligtvis var jättekul och sporrande att fortsätta utvecklas. Under maj månad lyckades jag och min äldste son ta nya rekord på jenzza.beten. Först var sonen med en fisk på 120 cm på iden, och 3 veckor senare så fick jag själv förmånen att ta en fisk på 123 cm på en mörkerfiskad snipa.
Ett skönt kvitto på att betena fungerar. detta blir första gången som jag får den stora förmånen att sitta på betesbyggargatan, vilket ska bli superkul! Att få träffa övriga betesbyggare varav många jag sett upp till under min korta egna byggar-karriär, men framförallt att få träffa alla besökare. Snacka betesbygge och fiske generellt! Det blir en riktig höjdare!
Till mässan kommer jag att ha med mig en rad träbeten i olika utföranden och färger, och naturligtvis också mina 2 gummimodeller. Om allt faller väl ut under vintern så kommer jag också att introducera 2 stycken nya gummimodeller som jag nu håller på att ta fram.
Vi syns på betesbyggargatan!”

Caesar Lures:

Jag heter Micke Hedsén. Jag är 37 år, men ser inte ut att vara en dag äldre än 25. Jag bor i Bromma med mina två söner plus ett extra barn och hans snygga mamma.
Fiskeintresset startade som barn och mina första beten byggde jag i morfars garage som 10-åring. Betesbygget hade sen en paus till 2009 då jag startade ”Caesar Lures”.
Idag bygger jag jerkbaits, tailbeten, shadar, swimbaits och skeddrag. På mässan kommer jag ha med mig ett fantastiskt humör, massa beten och Caesar Lures-kläder.
Självklart så finns jag på instagram och Facebook. Sök på CaesarLures så hittar du rätt.
Väl mött / Micke Caesar Lures

Shark Shad Lures:

Shark Shad Lures är ett nyskapat företag men betesbyggandet från skaparen Coffe har pågått ett antal år nu.
Ett helt nytt unikt gummibete i form utav en vithaj som redan på kort tid har fångat extremt fina fiskar med sin mycket fina vaggande gång. Just nu så finns shark shad i 3 olika storlekar. Det är en som är 10cm lång för abborren, 20 och 26 cm för gäddan. Men det går ju givetvis bra att fiska andra arter med.
Kom gärna förbi och kolla in en grym nyhet!

Verolures:

Verolures – Stefan Elwe
Jag är bosatt i Lerum, två mil öster om Göteborg, omgiven av fina vatten jag fiskat i sen barnsben. Fiskar gör jag gärna efter både gös, abborre och havsöring men som för så många andra har jag gäddan som favorit.
Betesbyggandet började jag med 2006. Dom första betena tillverkades under väldigt enkla former hemma i köket. Sedan dess utvecklingen skett successivt och dag sker tillverkningen i egen verkstad. Samtliga mina beten är tillverkade med stor omsorg i trä och noga testade för att få dom rätta egenskaperna som krävs för att hålla länge och fånga fisk. Under Suncity predator show -15 vann jag new school-klassen i bait bashtävlingen med en av min cranks. Något jag är väldigt stolt över.
I år kommer jag ha med mig massa cranks, jerk, -tailbeten, T-shirts och hoodies. Jag kommer också presentera ett par heta nyheter, varav några är specialare bara till mässan.
Välkommen till mitt bord på betesbyggargatan!

The Countryfisher:

Matthew G. Hauge här, född i Joliet, Illinois i USA 1970. Flyttade till Norge 1974 och började tidigt att intressera mig för fiske och fiskevård. Jag började knyta flugor som 8-åring och är självlärd på detta. Började göra wobblers som 14 åring
Valdes in i den lokala jakt- och fiskeföreningen som 16 år och blev snabbt medlem av styrelsen. Blev flugbindar-instruktör som 17 åring och flugkastar-instruktör som 19 åring. Avancerade vidare från den lokala jakt- och fiskeföreningen till länslaget i Hordaland, och var med i styrelsen till 2006. Flyttade 2006 till Sveg i Sverige och bor nu där med sambo och dotter.
Jag binder flugor, spinnare, wobblers, drag, spö och gör ett brett utbud av andra fiskeredskap.
Välkomna och träffa mig på mässan!
Matthew

Mosbait:

Mitt namn är Elis Wessmark. Jag har gjutit gummi i ett antal år under namnet Mosbait. Många av er känner nog igen mig från tidigare mässor. Efter ett års uppehåll är jag nu tillbaka på sportfiskemässan för att snacka skit och kränga gummi med alla likasinnade.
Jag kommer att ha med ett bra gäng av klassiska Mosbait Regular som vid det här laget har mängder med stor fisk på sitt samvete. Det kommer givetvis att finnas både klassiker och en hel del specialfärger. Självklart kommer det även att finnas mindre modeller i form av Mosbait Junior och rejäla saker med 30cm Mosbait Megashark.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here