Litt mer om betesbyggerne på sportfiskemässan

Vi vil ta for oss 6 nye betesbyggere som kommer til sportfiskemässan 2019.

Mondrad:

Mitt namn är Marcus Mondrad Gullaksen, 30-årig fisketokig smålänning som år 2015 började tillverka egna beten under namnet Mondrad.
Det började som en hobby, sakta men säkert har detta utvecklats till mitt absolut största intresse, förutom själva fisket. Jag tillverkar både hårda och mjuka beten, främst för gäddfiske.

Esox Gear:

Hej, mitt namn är Steve McVey. Efter att ha byggt egna beten under en längre tid startade jag 2013 företaget Esox Gear.
Med gummibeten i fokus tillverkar jag handgjorda kvalitetsbeten för gäddfiske, men tillverkar också både jerkbaits och tailbeten i trä. Varje betesmodell tillverkas med omsorg och noggrannhet och testfiskas grundligt innan det är tillgängligt för försäljning.
En viktig del i betesbyggandet är att få glädjande rapporter av andra sportfiskare om fångster tagna på beten från Esox Gear. Det skänker enorm glädje och det är nästan en känsla av att man själv varit med på fisketuren.
Det är första året som Esox Gear är med på Sportfiskemässan och det ska bli otroligt kul och spännande att få träffa alla sportfiskare. Jag kommer finnas på plats på Betesbyggargatan med både gummibeten, exklusiva specialjerkar och annat kul bara till mässan, så kika förbi och snacka lite med mig och alla andra duktiga betesbyggare.

Waide Lures:

Jag är en fiske- och betesnörd på 34 år. Gift och pappa till min dotter på två år.

Detta är tredje året jag ställer ut på Sportfiskemässan och jag är otroligt stolt över att få vara med. Sportfiskemässan är höjdpunkten på hela betesbyggar- och fiskeåret. Att få vara en del av festen är helt fantastiskt.

Det som började i ett inglasat uterum 2013 fortsätter som enskild firma och välfungerande verkstadsproduktion i källaren. Mitt betesbyggeri kommer fortsätta småskaligt under 2019 och det är i den lilla produktionen som jag utvecklas som mest med nya innovationer, förbättringar på gamla innovationer och kreativa målningar. Det är det jag älskar mest med betesbyggandet. Jag bygger framförallt beten för gäddfiske med en hel arsenal av trämodeller till alla tänkbara situationer. Mitt mål är att gemene man ska känna igen mina betesmodeller och mina konstverk.

Jag satsar stenhårt på mässan 2019 och det är en helhjärtat trä-produktionssatsning. Min Tsunami tailfamilj har fått tillökning i form av två nya storlekar. En mäss-special ”Super Tsunami” och en välkommen nyhet för alla abborrefiskare, en riktigt litet tailbete, ”Nano Tsunami”.

Desto närmare mässan vi kommer, desto fler nyheter kommer jag släppa. Det kommer bli minst 2 nya bucktailar och 2 nya ytbeten.
Ja, och givetvis kommer det ett mässerbjudande som garanterat lyfter på ögonbrynen. Håll utkik!!

Rocktip Lures:

Vi är två st grabbar, Johannes och Tobias, som studerar sista året på Forshagaakademin.
Intresset för betesbyggande har funnits i några år.
Vi har tillverkat ett antal beten som fungerat bra vilket gjort intresset större.
Hoppas vi ses på mässan från två fisketokiga 18-åringar.

Mvh Johannes och Tobias Rocktip Lures.

Ola Lures:

Jag är en 37 årig fiskeentusiast som tillverkar beten i främst gummi under företagsnamnet Olalures. Född och uppvuxen kring ett av Sveriges finaste fiskevatten vid Mörrumsån och Blekinge skärgård, så fisket blev en naturlig del av min uppväxt. Jag är en nykomling inom betesbyggarbranschen och började så sent som i oktober 2015 att bygga egna gummibeten för gäddfiske vilket är en fiskeform som ligger mig varmt om hjärtat. Startade med att binda egna lax och havsöringsflugor i flera år. Men nu har gummitillverkningen stått i fokus. Idag kan jag stoltsera med ett helt gäng olika modeller, handgjorda med noggrann precision och kärlek, som kan fås med en uppsjö olika trevliga färgalternativ.
Jag försöker skapa lite nytänkande utanför boxen, komma med lite ny design och idéer kring beten. Viktigt för mig att inte göra vad alla andra gör utan skapa min egen stil. Hög kvalité, finish och fångst är prio1 på mina beten.
Besök min hemsida www.olalures.se eller sök upp mina sidor på sociala medier för att hitta mer information om mina beten.
Ser fram emot att träffa er på Sportfiskemässan, ni finner mig på Betesbyggargatan.
/Ola Rasmusson

Gruffdraget:

Jag började gjuta egna havsöringbeten för 15-16 år sedan, efter att en kompis visat mig hur man gör.
Första gjutningen var i båtplats och det vet man ju hur illa det luktar. På första kastet med ett omålat eget bete tappade jag en öring, men fastnade totalt i betesbyggarträsket av det ?
De första såg ut som fn men med tiden och övning har de blivit riktigt bra. Flera guider använder dem och de har varit med både fiskeprogram och tidningar
Jag gjuter också gäddbeten och gummibeten.
Tonvikten på mässan kommer jag att lägga på öringsbetena, kommer att visa de som är intresserade lite hur man gör och komma med trix och tips
Mvh Kjell Bohlin

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here