Litt informasjon om sportsfiskemässan

Sportfiskemässan 2019 nærmer seg med stormskritt. Her er litt info om hva som kommer. Sportfiskemässan starter fredag den 29. mars og slutter den 31. mars på Elmia, Jönköping. Så du har altså en hel helg på å tømme lommeboka.

Pikewallis vil komme med informasjon fremover om hva Sportfiskemässan har å tilby. Det første vi vil ta for oss er betesbyggargatan. Det vil til sammen komme 27 betesbyggere til messa, 6 av de vil vi ta for oss nå.

Brunnberg Lures:

Mitt namn är Martin Brunnberg, 37 år och tvåbarnsfar.
Jag har länge haft ett stort fiskeintresse, och mitt första bete byggde jag i ungdomsåren, en röd vit wobbler vill jag minnas. Men att jag kom igång ordentligt med betesbyggandet av gäddbeten beror mycket på den knasiga killen jag träffade på ett fiskepass tillsammans med Olle Berggren, tror det var våren 2007.
Den knasiga killen är mera känd som Claes ”Svartzonker” Claesson, men för mig är han framförallt en god vän, betesbyggar mentor, och den som alltid får en fisketur att bli rolig. I alla fall fick han mig att på allvar bli intresserad av betesbyggandet, och mina första beten blev klara någon gång under 2007, och mitt mest kända bete BB-Tail blev till under 2008.
Jag började bygga beten som hobby till vänner, och därifrån växte det till att börja sälja i butiker. Idag är det en stor del av min fritid som går åt till att bygga beten, men jag har fortfarande ett dagtidsjobb som verktygsmakare.

Tauno Lures:

Jag heter Johan Lehtonen och bygger beten under namnet Tauno Lures, som namnet antyder har jag finskt påbrå och jag heter helt enkelt Tauno i andranamn, men tilltalsnamnet är Johan. En riktig fiskegalning som älskar allt som har med gäddfiske att göra. När tid finns så hittar ni mig antingen i betesbyggarboa eller på sjön!
Jag har bygget beten sen hösten 2016 och har som mål att det skall vara lättfiskade beten av hög kvalité, framför allt för gädda. Jag målar även lite abborre-beten när tid finns.
Fiskat gädda har jag gjort sen barnsben och är uppvuxen bredvid en liten sjö i södra Småland, numera bosatt med sambo och barn i Norrköping.
Den modellen som har blivit populärast kallar jag TLS, TaunoLures Swim, ett swimbait på 14cm som även går att jerka på ett lätt sätt. Sen gör jag även ett lite större jerkbait, TaunoLures Jerk, eller TLJ, som är mer utpräglat till jerkfisket, på 19cm.
Ett av de första betena jag gjorde var ett TaunoLures Tail2 ett tailbete som har funkat riktigt bra och finns fortfarande med i sortimentet. Under senare tid så har jag även tagit fram ett hybridbete, TaunoLures Prototyp nr7 (TLP7) som fångat bra med fisk under vårfisket i grunda vikar.
Hoppas vi ses på mässan, kom gärna fram och prata gäddfiske och beten!!!

JW Lures:

Under 2012 smög försäljningen av custombeten gjorda av Jimmie Wiman igång genom JW Lures. Det finns många kanonbeten ute i handeln idag. Är marknaden rent av mättad? Hoppas inte! I JW Lures modellfamilj finns de flesta betestyperna för gäddfiske representerade i form av väl genomtänkta modeller med avsikten att fylla en lucka i gäddfreakets beteshink, med Backlip som sortimentets ’slägga’!
Väl mött på mässan.

Nyzzo beten:

Nyzzo beten tillverkas av Johan Nydahl i Korsholm, Finland. Jag började tillverka beten hösten 2007 och gör främst jerkbeten i plast och trä, även om det ibland också blir nån wobbler och nåt skeddrag.
Gäddfisket ligger mig varmt om hjärtat, och jag jobbar även som fiskeguide främst efter just gädda.
Min filosofi är att göra beten som är lättfiskade och fångstgivande, som vem som helst kan fiska och få fisk med. Detta har gjort att dom också har används i märkningsprojekt, samt att flera fiskeguider använder mina beten.
Välkommen till mig på Betesbyggargatan.

Mangeboy:

Magnus Lindgren, Mb79sweden trä och gummibeten från Skellefteå.

Gäddgapet:

Hösten 2011 började jag att göra beten. En utvecklande och lärorik resa har det varit och mer finns det att lära och utveckla. Jerkbait är min absolut favorit fiske metod, men fiskar även gädda på andra sätt. Fiske efter gädda har jag bedrivit sedan 1989. Mycket har man lärt sig under de åren, men fiske suget minskar inte direkt ju mer man fiskar, men det finns alltid nya saker att upptäcka när det gäller gädda. Jag bor i Värmland med fru och barn, garaget har jag byggt om till verkstad. Där spenderar jag mycket tid efter jobbet åt att bygga och utveckla beten. Förutom att få fisk på egna beten så är det bästa med byggandet att ta fram nya modeller. Mina beten hittar du i materialen lärk, ek, egen gjuten polyurethane och egen gjuten gummi. Jag strävar efter att utveckla fångstgivande och snygga beten.
/Tomas

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here