Isfiske sammen med en kompis i et fantastisk vintervær

I går så dro jeg og en kompis av meg ut på isfisketur til et vann uti Asker. Planen var at vi skulle isfiske med ismeite etter gjedde samtidig som vi skulle fiske med mormyskja etter abbor. Vi ankom vannet i ellevetida på formiddagen. Været var fantastisk denne dagen. Sola skinte ifra nærmest skyfri himmel, men vi fikk en skikkelig utfordring når vi skulle komme oss ned på isen. Snøen i området der var rundt en meter dyp, så vi brukte nesten en halvtime på å gå de få hundre meterne ned på isen. Da vi omsider kom oss ned, var vi både slitne og svette. Vi måtte ta oss hver vår kopp med hjemmelaget sitronte før vi begynte å sette ut ismeitestengene. I dag hadde vi tatt med oss to ismeitestenger. Agnfisken som ble brukt i dag var noen frosne abborer som jeg hadde tatt med hjemmefra. Da vi hadde fått ut de to ismeitestengene som vi hadde tatt med, begynte vi å fiske med mormyskja. Jeg valgte å gå for en liten wolframmormyskja som jeg agnet med tre hvite maggoter.

Kompisen min fikk på en ganske så flott abbor så fort han hadde sluppet ned mormyskjaen sin. Denne veide rundt 400 gram. Abboren ble sluppet tilbake igjen etter avkroking og fotografering.

Like etterpå så beit det på hos meg. Det viste seg å være en liten abbor som jeg slapp raskt tilbake igjen etter at jeg hadde gitt den et lite kyss. Kanskje jeg hadde et lite ønske om at det skulle bli til en prinsesse?

Etter at jeg hadde sluppet ned mormyskjaen min igjen, tok det ikke lang tid før det beit på hos meg nok en gang. Jeg kjente at nå var det en god del tyngre i den andre enden. Det viste seg å være en flott abbor på rundt 300 gram. Den ble satt tilbake igjen denne også.

Resten av dagen var det ganske stille egentlig. Vi fikk en liten abbor til. Det ble heller ikke noe action på ismeitestengene. Litt senere på dagen kom det også tåke, og tåke er jo som kjent ikke noe særlig godt fiskevær. Da valgte vi å pakke sammen og dra hjem igjen. Vi var veldig fornøyde med de abborene som vi hadde fått. Vi hadde også hatt en fantastisk fin tur, og det er jo det som er det viktigste når man er på tur.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here