Isfiske etter abbor og ørret på Mjøsa.

Turen gikk til Mjøsa i helgen, vi var på jakt etter både abbor og ørret. Første dagen var jeg med Sander og Vegard Paulsen, to godt kjente Mjøsfiskere. Første dagen fikk vi alle en liten vårfølelse, det var strålende sol og varmegrader.

Vi satte ut titusener av meitestenger, men ørreten ville rett og slett ikke ta. Abboren var ikke helt på hugget den heller, men vi fikk dratt opp 5 stykker til sammen. Sander fikk den største, med en vekt på 530gram.

Ikke så mye å si om denne dagen, fisket var dessverre dårlig. Men med fantastisk vær så gikk det greit. Grunnen til at vi ikke fikk så mye fiske denne dagen er nok på grunn av plassen, vi valgte rett og slett feil plass. Når vi skulle gå til bilen, så vi at to karer hadde dratt opp 4 ørret der den største var på 4 kg. Så da sier det seg selv hvor jeg plasserte meg andre dagen.

Været på søndagen var ikke like bra, men det var fint ørret vær. Denne dagen var det bare meg og moder`n. Etter å ha dratt ganske tidlig, var vi først på isen. Noe som er positivt for da kan vi bruke tid på å velge de beste plassene for meitestengene.

Som dere ser har jeg laget et eget oppsett, dette kalles en Automatic fisherman. Istedenfor å bruke flere tusen kroner på noe high tech, kan du lage det hjemme selv for en billig penge. Og det funket veldig bra.

De to første timene av dagen fikk jeg 6 abbor, der den største var på 620 gram. Mamma fikk dessverre ingen fisk denne dagen, men hun var glad for at jeg fikk!
oppsettet for isfiske etter abbor er ganske enkelt. Balansepilk i bunn og en drop shot ca. 20-30 cm over balansen.

Etter å ha ventet en god stund, ser jeg meitestanga fyke opp i været og bjella ringe som fy. Endelig sitter årets første meiteørret. Etter en lang fight får jeg fisken opp, og jeg er super fornøyd. Dette har jeg jobba hardt for. 2kg og 62 cm tatt på krøkle.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here