Hva kommer til Norge av stenger fra 13fishing. Vi snakker om Defy Black (Pikewallis Friluftsliv A/S news)

Defy black er en billig serie fra 13fishing. Men selv om prisen er lav så er følelsen en helt annen. Og jeg vil vise til en liten artig sak.
Jeg viste frem disse stengene til en butikk uten å si noe om pris. Etter at vedkommende  hadde kjent og vent og tatt på de, kom det «dette er dyre stenger»
Dette er stenger der prisen vil ligge på rundt 1000,- +/- og det er ikke dyrt.
Swimbait stengene er noe dyrere, jeg vil tippe rundt 1500,- +/-

13fishing er kjent for å lage lette stenger og det er de. Det var vel noe av det første jeg la merke til første gangen jeg kjente på de. I tillegg er de velbalanserte og følsomme. 3 gode egenskaper i ei billig stang.
Det kommer tre fine haspel stenger og 4 stykk trigger stenger.

Jeg har testet crankstanga og mer målrettet (opp i mot det fiske den skal utføre) og deilig stang skal man leite lenge etter.
Selv om den er definert som en crankstang så er dette ei stang jeg også har brukt til å jerke. Og for en følelse. Selv med moderat action så har stanga null problem med å gi deg det du trenger til små abborjerk. Spinnerbait og lippless crank bait er også agn man bruker. Nå skal det sies at moderat action ikke er det man tenker på når man tenker jerk, da ønsker man seg fast eller x-tra fast, men for min del så fikk jeg og følelsen.

 

Swimbaitstengene eller det vi vil definere som gjeddestenger er de jeg har brukt mest og har faktisk blitt mine valgte stenger. Når man ser på kastevekten vil man tro at dette er stive stokker som har en relativt høy vekt. Men det er langt i fra sannheten. Får du muligheten må du kjenne på disse. De er utrolig lette og de er ikke stive som en stokk. Du vil bli meget overrasket. XH har  tupp som hjelper deg med drillingen men kaster fortsatt 400 gram. Men de kaster greit med 80 gram også. Bare og vippe bete av sted. Det er minimalt med fisk man bommer på i mothugget med disse stegene og de er gode å drille 10+ fisk på.  Det jeg vet at flere kan reagere på er lengden på bakhåndtaket. Det er kort, kortere en det man ofte forventer på ei gjeddestang. Som mye annet er dette en vanesak. Raymond Svendsen og Fredrick Evensen i sammen med meg har likt lange bakhåndtak, rett og slett fordi man føler man får bedre sving på kastet.  Her er ikke det nødvendig, en liten vipp og du ser bete fly igjennom lufta. Nå fisker Svendsen, jeg og Evensen med korte bakhåndtak og kunne ikke vært mer fornøyd.

Ser vi på haspel så er det to stenger med medium light action som gir en indikasjon på dropshot, letter jiggfiske etter abbor, og for min del 7`1″ ML letter wobblerfiske etter sjøørret. 7`1″ er en allemannseie stang. Med fast action på alle tre så vet man at ryggen kommer fort og det er et måste for å øke kroknings %.

Defy black 6`7″ ML haspel Fast (5gram til 17gram)
Defy black 7`1″ ML haspel fast (2gram til 10 gram)
Defy Black 7`1″ M haspel fast (5gram til 17gram)
Defy Black 6`7″ M trigger fast (7gram til 17gram)
Defy Black 7`3″ cranking trigger moderat (7gram til 42gram)
Defy Black 8` H swimbait trigger fast (113gram til 226gram)
Defy Black 8` XH swimbait trigger fast. (226gram til 400 gram)

Action og Power er ingen 100% fasit. Det skal man huske på. Det finnes ikke. Det er ikke noe EU standard eller ISO standard. Så her er det definisjonen til produsent som legger grunnlaget. Men en indikasjon gir det deg.

Defy Black er uten tvil en stangserie man bør sjekke ut. Prismessig så får man vanvittig mye stang for penga. Du vil føle at du fisker med high end stenger……..

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here