Hva kommer til Norge av sneller fra 13fishing. Vi snakker om alle (Pikewallis Friluftsliv A/S news)

13fishing har ikke bare spennende stenger, de har også en rekke flotte sneller. Vi har spesielt latt oss begeistra av lavprofil snellene. De har vi brukt mest, testet mest og rett og slett blitt favoritten. Nå skal vi ikke glemme sortimentet på haspelsnellene, men der har vi ikke fått testet like mye, så de kommer inn i litt mindre menger.

Det man først legger merke til er hvor lydløse de er. De virker utrolig godt satt i sammen. Så er det vekten. De er lettere en mange av konkurrentene i samme segment. Og så er det kaste lengden, av det vi har sammenlignet med så går 13fishing sine sneller lengre. Rett og slett.
Snellene deler vi inn i 3 segment.
De med 13+-18+ lbs er sneller til det lettere fiske. 
Så har vi de som ligger på 22+ lbs som blir mellom segmentet. Her har du alt som 13+-18+ lbs tilbyr pluss letter gjeddefiske. Knallsneller til Nitelva for eksempel.
Så er vi Power all the way 30+ lbs

Prisene vil ligge i fra ca 1200,- til 4500,- veil på lavprofil.
På haspel vil det ligge fra 549,- og opp til 4500,- veil

alle kommer i høyere og venstre.

 

Origin A (lettere fiske)

Den billigste varianten av 13fishing lavprofil segment.  Ei snelle som holder i massevis så lenge man tar vare på den. Denne kommer i 8.1:1 utveksling noe som passer abborfiske veldig bra.

Her er litt tekst fra
Flukemaster Reviews som også har laget videoen under bilde.

The new Origin A Baitcasting Reel is built and priced for the beginner and everyday angler. I only film a tackle review after using the product for a period of time. Nothing new out of the box here. The Origin a has been a great reel so far. It preforms better than any reel that I’ve used at or near the same price. I feel as though it will be a great reel for someone for years to come. 13 Fishing has worked hard to create quality new reels that don’t cost a lot of money. From spinning reels to baitcasters to combos you can find what you are looking for at a great price.

 

Her er vi over på litt dyrere sneller. Vil tippe ca 1700,- uten å være 100% sikker.

Origin TX (lettere fiske)

Lavprofil blir mer og mer brukt i alle former for fiske der snelle er et måste. Sjøfiske er ikke noe unntak. Her er det en saltvannsmodell som kommer til Norge. Utvekslingen er 7.3:1.
Noe lavere en Origin A men fortsatt relativt kjapp.

Able to pull double-duty in both freshwater and saltwater, the ONE3 by 13 Fishing Origin TX Casting Reel is built with an extra-tough design that stands-up the roughest conditions imaginable. Encased in a lightweight, corrosion-proof frame, the ONE3 by 13 Fishing Origin TX Casting Reel features 6+1 corrosion-resistant, high-spin bearings, which ensure smooth, uninterrupted performance cast-after-cast.

Whether you’re targeting trophy largemouth or hard-pulling snook, the ONE3 by 13 Fishing Origin TX Casting Reel delivers up to 18lbs of maximum drag, giving anglers the power necessary to control fish and get them into the net. Enhancing castability, the ONE3 by 13 Fishing Origin TX Casting Reel is built with 6-way centrifugal braking and an Arrowhead line guide system, which furthers casting distance throughout a range of bait sizes. Trick Shop compatible for easy customization, the ONE3 by 13 Fishing Origin TX Casting Reel provides advanced, salt-ready performance that stands above other reels in-terms of durability and outright performance. 

Origin C (lettere fiske)

Denne bruker jeg på mitt abborfiske. Origin C  en herlig lett liten fin lavprofil som kaster her i fra til langt langt bort. Det er en negativ ting med hvite sneller, de blir fort møkkete, utover det så har ikke jeg noe å usette på denne snella. Utvekslingen på denne er 8.1:1

 

Her går vi over på prisklasse fra 2500,- og opp til 4400,- ca.

Concept A (mellom klasse)
Nå er vi over på det vi kaller mellom sneller. Størrelsen er relativt lik de over her, men her er det pakket inn mer Power. 22 LBS drag tilsier at du har en allrounder. Jeg ville ikke brukt den til det tyngste gjeddefiske da snakker vi baits godt opp på 100 grams skalaen, men alt under takler den meget godt. Jeg skal ikke si at den ikke takler det tunge fiske men jeg har ikke testet den ut på det. Helt rå. Avstanden i mellom håndtakene, korkhåndtakene. kastelengde, hvordan den ligger i hånda, alt er etter min smak. Det føles rett og slett veldig bra.

Disse snellene vi når går inn på kommer i begrenset antall. Og her er vi på hige end siden.

Concept z (mellom klasse)
Her er det ikke så mye og utrykke synes jeg. Det har vært utrolig mye snakk om disse zero ballbearing snellene. Naturlig nok. Kommer i 7.3:1. Jeg har ikke testet Z, men jeg har testet en annen, z3, storebror til Z.

Concept A3 (tyngre fiske) 

Ble fort min favoritt til spinnfiske etter gjedde. Igjen så er det vekten på snella, hvor stille den er, hvor godt den ligger i hånda og kaste lengden. Det går langt. Det er ikke bare meg i Norge som har latt seg begeistre, igjen vil jeg dra fra Fredrick Evensen. Så har vi snelle guru Michael Andersen. Begge disse to gutta kjører A3 i dag. Her er vi på 30 lbs som er ca 15 kilo. Disse kommer i 6.3:1 som er det rette for vanlig gjeddefiske i Norge. Jeg har selv en med utvekslingen 8.1:1 og den blir for rask i mine øyne. Den er helt konge hvis du drifter i mot kasterettning, da har du utrolig god kontakt, og når du vil turbofiske på sommeren er den gulle god. Men som allround er 6.3:1 uten tvil det mest anvendelige.

 

Jeg trodde faktisk A3 var det råeste på kastelengde, men det var helt til jeg fikk testet

Concept Z3 (tyngre fiske)

Rett og slett det råeste jeg har vært borti. Det er så smooth, du kaster langt, utrolig jevn  brems, og stille som en mus. Det er rett og slett en deilig følelse og bruke.

Z3

Source K

En haspel er på veg inn. Billig og bra. Kommer i str 3000-4000.
Denne har jeg testet, dessverre ikke over tid men så langt lover det godt til ei snelle i denne priskategorien. Vil nok ligge på 549,- veil

Gir meg selv en liten klapp på skuldra jeg 🙂 for dette over her kan fort berike mange sportsfiskere i Norge.

Make Your own Luck 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here