Hva kommer til Norge av hardbait’s fra 13fishing. (Pikewallis Friluftsliv A/S news)

13fishing er ikke bare isfiske, sneller og stenger. De er nå iferd med å bygge som opp på baits fronten. Uten at vi har kommunisert det så mye så har vi tatt inn en del til lager.
Dette er hardbaits for abbor først og fremst. Men asp og sjøørret og andre fisker som til tider jager betesfisk er selvfølge aktuelle.

Pr. i dag så finner jeg ingen pooldemoer av disse beten, mye av grunnen er at de ikke er klare til å sendes ut enda. Vi får våre lagervarer inn i slutten av Mars. Da blir det pooldemo vettu.

Jeg har lagt med  noen  youtube snutter. Et pr. bete fra Icast 2018 der de snakker konkret om disse betene. Så har jeg lagt ved «how to juse it» snutter. Noen korte og informative, ande litt lengre men fortsatt informative. Det er greit å litt basic forståelse slik at man enklere kan gjøre de rette valgene ved et eventuelt kjøp.

.

13 Fishing Scamp Squarebill Crankbait 
Den kommer i to størrelser. 1,5 (4cm) som dykker ned til ca 1 meter og 2,5 (6cm) som dykker ned til ca 1,5 meter, så dette er det som kalles shallow crankbait.
Vi har tatt inn 16 farger av den minste og 2 farger av den største.
Dette er baits som er «runde» så selv om 4cm fremstår som kort så er det en liten biff dette. Legger man til krok og skje blir de lengre (naturlig nok) Crankbait er ikke noe nytt i Norge, men det er ikke alt for mye brukt.

Mjøsa er en sjø jeg gleder meg til å teste ut disse. Der er det mange grunne områder abboren jager på om sommeren.  Jeg har prøvd litt crankbait fiske før men aldri med «rett» utstyr, nå blir det å kjøre en av crankbaitstengene fra 13fishing.
Jeg har likt å jerke den og jeg har fisket den mye med rein innsveving med innlagte spinnstopp.

 

Når og hvorfor skal man bruke crankbait

13fishning Pro-V
Dette går under navnet lippless crankbait, eller rattlebait som vi nok liker å kalle det.
Kommer i en størrelse 7,5cm. Vekten er hele 21 gram.  Men en slik vekt kommer man greit ned. Fargene den kommer i synes jeg ser utrolig bra ut. Vi har tatt denne inn i 5 farger.
Epic Shad
Fire Tiger
Purple Nurple
Rusty Bream
Stunner

Her du tid og lyst på å få tips om fiske med lippless, se denne, den er virkelig bra.

13fishing Dual Pitch top water 

Kommer i to lengder 9,4 cm med en vekt på 14 gram og en på 10,8cm på 21 gram.
Vi har tatt inn begge variantene.
Her lukter det abbor og asp. Walk the dog kalles ofte slike baits, eller topwater.
Det er ingen popper men et bete som går side side når du jobber den inn. slwop, slwop,slwop,slwop sier det når du jobber det inn Når man oppnår den lyden fisker bete i mine øyne best.  Det som slår meg er vekten i forhold til lengden, på mye av topwater baits i samme lengde har disse en mye høyere vekt. Det vil si lange kast. Men så lenge det er «jerkbait» vi snakker om så er det å kaste langt ikke synonymt med å fiske bedre over større områder. Topwater fiske er vel noe av det råeste. Og fange en fisk oppmerksomhet, tvinge den i fullfart opp til overflata for så å se et utrolig take er rett og slett drit spennende.  Så er det det å holde igjen mothugget eller ikke gjøre mothugg i det hele tatt. Det sitter langt inne. For en ting er jeg rimelig sikker på, på din første topwater fisk kommer du garantert til å gjøre mothugget alt for tidlig.

 

 

MAKE YOUR OWN LUCK

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here