Vi må for f**** ikke dra det for langt, eller har vi ikke noe ansvar ?

Nettsalget øker og øker og vi handler der det er billigst mulig. At det er i utlandet vi legger igjen penga bryr vi oss ikke om. Det er ingen tvil om at vi får mer for penga i deler av verden, da våre lønninger er høyere en mange andre land (såkaldt lavkostland). Nå lærer vi jo i Norge at vi skal jobbe minst mulig, ha mest mulig betalt og betale minst mulig for alt av tjenester og varer. Klart med en slik mentalitet stopper A/S Norge. Det er ikke noe Hokus Pokus det. Alle skjønner det. Til slutt så er det ikke så alt for mange av oss som får lønning og handle for på nettbutikker i Utlandet (lavkostland)… heller.
Da kan vi sitte der da med tomme butikklokaler rundtomkring og tenke tilbake på tiden da  vi brukte alle penga på billige nettvarer i utlandet.

Man kan skylde på regjering og stat, de gir oss muligheten, men kan vi ikke tenke selv ? Ta ansvar selv? Alt er så dyrt i Norge, jo da mye koster mer i Norge, men så er det 1000 regler om minstelønn, arbeidstidsordninger, HMS, tilsyn  osv. osv. som vi må forholde oss til. Klart slike ting koster. Slike regler er det nok ikke så mye av i mange av de landene vi handler billig fra.
Jeg har selv handlet mye i utlandet, men det er lov og lære, det er lov og ta tak.
Verden utvikler seg, vi bør gjøre det samme.

Hvis vi ser på fisking så er det fullt mulig og få utstyr i alle prisklasser, også her til lands, man trenger ikke å kjøpe det dyreste. Dette noe unaturlige «behovet» har vi kanskje bidratt til selv igjennom vår nettside. Skapt et utstyrspress som egentlig er helt unødvendig. For alle har ikke like god råd, men man blir «tvunget» til og ønske seg det «beste». Og da er det nesten så man tvinges til å handle der man har råd.

Min oppfordring blir at vi bør tenke oss om en eller to ganger får vi legger igjen våre Norske kroner i utlandet (lavkostland). Hva er vi med på å skape da ? Jo vi er med på å skape tomme butikklokaler og det vil vi ikke.

 

Hvordan vil det gå med A/S Norge ?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here