Pilketur i Oslomarka

Første isfisketuren i 2019 sto nå for døren. Planen min i dag var at jeg skulle ta meg en tur til et ørret- og abborvann som ligger inni Oslomarka. Jeg dro av gårde grytidlig på morgenen og ankom vannet akkurat idet det begynte å lysne. Jeg boret meg et hull, fikk satt fra meg sakene og begynte å gjøre klar pilkestikka.

I dag så hadde jeg tenkt å starte og fiske med en liten lilla og hvit mormyskja som jeg da agnet med tre hvite maggoter. Ikke lenge etter at jeg hadde sluppet mormyskjaen nedi hullet, så satt den første abboren på. Snart så hadde jeg dratt opp fire abborer i dette hullet.

Alle abborene ble sluppet tilbake igjen, fordi i dag så hadde jeg en plan om at jeg kun skulle drepe hvis jeg fikk ørret. Like etterpå så smalt det en ørret på, og den knakk jeg da nakken på. Etter hvert så kom sola fram, og det ble nesten litt påskestemning på isen. I løpet av dagen så fikk jeg til sammen to ørreter og femten abborer. Jeg prøvde også ganske mange hull i løpet av den dagen. Fiskebettet var best på morgenen, men etter hvert så dabbet det av. Da klokka ble to, så valgte jeg å gi meg. Bettet hadde da roet seg helt og jeg syntes det var på tide å komme seg hjemover.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here