På jakt etter gjeddene uti Bærum

Nok en gang så skulle jeg ut på isfiske. Denne gangen var planen min å ismeite etter gjedde samtidig som jeg også skulle fiske etter litt abbor og mort med mormyskja. Vannet som jeg hadde tenkt å dra til, lå i Bærum kommune og huset bestander av både abbor, mort og gjedde.

Fredag morgen dro jeg av gårde. Været i dag var litt tåkete og overskyet og det dalte digre snøfnugg ifra himmelen. Da jeg kom fram til vannet i nitida, begynte jeg først å sette ut de ismeitestengene som jeg hadde med. Agnet jeg brukte her var noen frosne abborer som jeg hadde tatt med meg ifra fryseren hjemmefra. Etter at jeg hadde satt ut ismeitestengene, var det tid for å begynne og fiske etter mort og abbor med mormyskja og rød maggot.

Jeg begynte å fiske i sydenden av sjøen. Her skjedde det absolutt ingenting på verken mormyskjastikka eller ismeitestengene, så etter en halvannen times resultatløs fisking bestemte jeg meg for å bytte plass. Jeg valgte da å bevege meg oppover til nordenden. Her ble ismeitestengene satt ut på nytt. Jeg boret meg også et hull nærme land, og der slapp jeg nedi mormyskjaen min. Det tok ikke lang tid før det nappet i den andre enden. Det virket som om jeg hadde truffet en liten abborstim, og snart så hadde jeg dratt opp noen småabborer i dette hullet.

Etter hvert så roet det seg der og jeg bestemte meg for å lage et nytt hull. Her dro jeg også opp noen abborer. Jeg lagde ganske mange hull i dette området og dro opp til sammen seksten abborer og to mort. I tillegg til dette så hadde jeg også på en gjedde på mormyskjaen, men den beit dessverre over sena. Abborene slapp jeg ut igjen, men morten bestemte jeg meg for å bruke til agnfisk. Jeg dro opp de gamle abborene som jeg hadde tatt med hjemmefra og byttet dem ut med de nye og freshe mortene.

Det ble ikke noe action på ismeitestengene denne dagen. Innimellom så sjekket jeg stengene at alt sto bra til og da dro jeg også litt i sena for å få litt bevegelse i agnfisken, men det hjalp ikke noe det. Da klokka ble halv fire pakket jeg sammen og dro hjemover. Igjen så hadde jeg hatt en fantastisk flott tur, noe som jeg stort sett alltid har hver gang jeg er ute og fisker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here